Nina Dražin Lovrec – prva žena na čelu Hrvatske komore inženjera građevinarstva

Nina Dražin Lovrec
Nina Dražin Lovrec

Međimurka Nina Dražin Lovrec, dipl.ing.građ. većinom glasova izabrana je na konstituirajućoj Skupštini za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva u mandatu 2018. – 2022, objavio je HKIG.

Na konstituirajućoj Skupštini također su većinom glasova izabrani predsjednik i članovi Nadzornog odbora i članovi Upravnog odbora Hrvatske komore inženjera građevinarstva u mandatu 2018.-2022.

Fokus četverogodišnjeg mandata Dražin Lovrec na čelu Komore (2018. do 2022.) bit će na osnaživanju pozicije graditeljske struke u Hrvatskoj i jačem zastupanju interesa više od 7.000 članova Komore.

„Svim članovima ćemo osigurati konzultantsku podršku i proširiti opseg usluga koje Komora pruža članovima,“ ističe nova predsjednica Komore inženjera građevinarstva, a piše lider.media.

Nova predsjednica prva je žena na čelu Komore, a ima dugogodišnje iskustvo u struci. Svoju karijeru započela je u projektnom birou Međimurje inženjering u Čakovcu na poziciji projektantice konstrukcija, zadnjih deset godina radi u Institutu IGH kao ključni ekspert u Zavodu za stručni nadzor i vođenje projekata.

Dražin Lovrec, kao dio inženjerskog tima, dobila je dvije nagrade HKIG-a Kolos za izuzetna dostignuća u graditeljstvu, za projekte putničkog terminala Zračne luke Zagreb (2014.) i Arena centra u Zagrebu (2011.).
Nova predsjednica Komore dugo je godina aktivna u samoj Komori, te je predsjednica Područnog odbora Varaždin i dopredsjednica Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja.

Diplomirala je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i bila je dobitnica rektorove i dekanove nagrade.

Ostavi komentar