Nakon Austrije i Slovenija zatvorila granicu s Italijom zbog koronavirusa

Nakon Austrije i Slovenija je donijela odluku o zatvaranju granice s Italijom za sve strane državljane, osim onih s posebnim dozvolama, piše HRT.

Vlada u Beču odlučila je da se zabranjuju se svi dolasci iz Italije. Granice su pod najstrožom kontrolom. Sumnjičavi su i Poljaci. Na granici s Njemačkom od danas nove mjere. Putnicima se mjeri temperatura, gleda ima li tko vidljive simptome bolesti. Svi oni koji su sumnjivi prolaze stroge sanitarne kontrole i završavaju u dvodjetnoj izolaciji. I Češka uvodi strogu kontrolu na granicama. Kao preventivna mjera, od srijede se zatvaraju sve obrazovne ustanove.

I španjolska vlada odlučila je da se zatvore škole. Francuski predsjednik, iako je u zemlji 30 smrtnih slučajeva, ne zatvara škole, otkazuje samo javne manifestacije. Susjedna Srbija pooštrava mjere opreza. Granice su pred zatvaranjem. Kad je riječ o BiH, jedan je oboljeli u Federaciji, preostali u Republici Srpskoj. Kako bi se spriječilo širenje virusa, sve su škole u tom entitetu zatvorene sljedeća tri tjedna, piše HRT.

Ostavi komentar