Nacionalni dan: “Budi milijunaš!”

Tko s vremena na vrijeme ne sanjari o tome kako je zgrabio jackpot na lutriji ili saznao da vas je vaša super bogata davno izgubljena teta učinila jedinim korisnikom? Prirodno je razmišljati o životu kakav bismo ‘voljeli’ voditi, ali same misli o takvom životu koji mijenja količine novca također su dokaz naših životnih težnji.

Svatko želi imati slobodu i spokojstvo koje proizlazi iz posjedovanja milijuna dolara u banci, ali vrlo malo ljudi to postigne. Dakle, ako se te fantazije ne ostvare, uvijek možete proslaviti Nacionalni dan Budi milijunaš 20. svibnja tako što ćete iskoristiti priliku da dobro sagledate vlastitu financijsku situaciju i vidite što možete učiniti da poboljšate svoje izglede.

Uvjerenje da možete napraviti promjene i postići ono što želite, uz malo vremena i truda s vaše strane, može vas potaknuti na vaš konačni cilj da postanete bogati. Istina je da svatko može postati milijunaš uz financijsku disciplinu, ulaganje i možda i puno sreće.

Nacionalni dan Budi milijunaš nije samo iznenadno obogaćenje, već se radi o ponašanju i razmišljanju na način na koji su to činili oni koji su milijunaši da bi to postali.

Također se radi o brizi o sebi kao da vrijedite milijun dolara jer je briga o sebi važan dio dobrog života.

Povijest dana Budi milijunaš

Dok su nevjerojatno bogati postojali otkad je bilo novca za brojanje, prvi milijunaš nije postojao sve do negdje u 17. stoljeću. John Law osnovao je tvrtku Mississippi Company i zbog njezina uspjeha postao prva osoba koja je opisana kao milijunaš.

Vrijedio je više od milijun francuskih franaka i bio je prva osoba za koju se zna da je to učinio. Trebalo bi izmisliti novu riječ 1916. kojom bi se opisao John Rockefeller kada je njegovo osobno bogatstvo naraslo na preko milijardu dolara.

Jedna od stvari koje su proizašle iz rasta vrlo bogatih je proučavanje onoga što je potrebno da postanete bogati. Najvažniji dio toga da budete milijunaš je naučiti kako upravljati svojim novcem, iako sretno rođenje ne pomaže.

Ostatak uključuje razumijevanje načina na koji novac funkcionira, koja će ulaganja biti najbolja za vas i razumijevanje tržišta na koje želite upasti. Dobitak na lutriji zaobilazi sve ovo, ali daleko je veća vjerojatnost da će vas udariti grom.

Naravno, biti milijunaš nije ono što je to nekada predstavljalo! To je uglavnom zbog troškova života ovih dana i koliko daleko vas vaši novci mogu dovesti.

Izvor: Days of The Year

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE