Na zagrebačkom Vukomercu drugi se dan prosjeduje zbog Roma, građanin htio pljunuti na Bandića

Vukomerec prosvjed roditelja
Kalinić branio Bandića od muškarca koji ga je htio pljunuti na prosvjedu u Vukomercu, Foto: Robert Anic/PIXSELL

Stanovnici Vukomerca i danas su se okupili na prosvjedu zbog pucnjave, a stigao je i gradonačelnik Milan Bandić.

Iako su izvijestili kako prosvjeda neće biti, stotinjak građana okupilo se u dvorištu škole ispred koje se dogodila pucnjava, piše večernji.hr.

>> Roditelji prosvjeduju nakon pucnjave među Romima: “Ako ne isele, nema škole!”

– Sigurnost se u Zagrebu piše velikim slovima i policija će učiniti sve da te izgrednike kazni i sankcionira. Policija će napraviti svoj dio posla – rekao je Milan Bandić. Ponovio je da u Vukomercu ima kumova Roma, ali da ne treba stigmatizirati ljude.

Iako se zagrebački gradonačelnik fotografirao s djecom i roditeljima u dvorištu škole, današnji prosvjed nije prošao bez incidenta. Jedan nezadovoljni građanin htio je pljunuti na njega, no u obranu mu je stao Pavle Kalinić, pročelnik gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

– Provedeno je kriminalističko istraživanje, tri osobe su jučer privedene pritvorskom nadzorniku, oni će tijekom današnjeg dana biti dovedeni sucu istrage.- Nastavak te priče je uhićenje još jedne osobe danas prije dva sata na ovoj istoj adresi koju također dovodimo u svezu s tim događajem koji se zbio 11. rujna – rekao je načelnik PUZ-a Marko Rašić.

Drama se kasnije odvijala i u kući u kojoj žive Romi. Hitna pomoć odvela je mlađu žensku osobu nakon što je ona vidno uzrujana psovala i pokazivala srednji prst s balkona kuće. U jednom je trenutku skinula majicu i galamila na prosvjednike koji su jednu djevojku pogodili bocom.

“Ministarstvo intenzivno prati situaciju i u stalnom je kontaktu s gradskim Uredom za obrazovanje te Policijskom upravom zagrebačkom u cilju osiguravanja pretpostavki za provedbu nastavnoga procesa i sigurnost učenika”, stoji u izjavi ministrice Blaženke Divjak. Ministrica napominje također da je školi stavljen na raspolaganje tim za krizne intervencije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak kako su svi građani, djeca i roditelji u Vukomercu sigurni, a policija je u stalnom kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te se dogovaraju određene aktivnosti usmjerene na vraćanje osjećaja sigurnosti.

Vukomerec prosvjed roditelja
Pripadnici interventne policije malo iza 17 sati dosli su u Porecku ulicu u Vukomercu, Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ostavi komentar