13.9 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

Na Sveučilištu Sjever obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke i akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Na Sveučilištu Sjever obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke i akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U mjesecu listopadu obilježava se mjesec borbe protiv raka dojke. U tu je svrhu, kao i prijašnjih godina, Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever organizirao obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke gostujućim predavanjima. Tako će na Sveučilištu Sjever u četvrtak, 21. listopada 2021. od 15 sati gostovati doc.dr.sc. Ivan Milas, v.d. predstojnika Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice te vanjski suradnik Sveučilišta Sjever i predsjednica Udruge žena oboljelih od raka dojke Mammae klub Varaždin, gđa. Marija Hrašćanec koja će održati predavanja o raku dojke, važnosti ranog otkrivanja i liječenja raka dojke te psihosocijalnoj podršci osoba oboljelih od raka dojke.

Glavni cilj javnozdravstvenih manifestacija koje se održavaju tijekom mjeseca listopada je upozoravanje na važnost ranog otkrivanja raka dojke te važnost odlaska na dijagnostičke preglede i obavljanje redovitih samopregleda dojki, što će se obilježiti i na Sveučilištu Sjever. Kao gošća na predavanju pridružit će se i Jasmina Kolarić, mag.med.techn., koja će sa studentima podijeliti vlastita iskustva borbe protiv raka dojke.

S obzirom da su ružičasta vrpca i ružičasta boja međunarodni simbol borbe protiv raka dojke, studenti i nastavnici Sveučilišta Sjever obilježit će mjesec borbe protiv raka dojke, osim predavanjima, ružičastim majicama i/ili ružičastim vrpcama kako bi tom gestom odaslali podršku svim ženama i muškarcima oboljelima od raka dojke.

Osim obilježavanja ovog značajnog datuma, u suradnji Sveučilišta Sjever, GDCK Varaždin i OB Varaždin sutra, 21. listopada na Sveučilištu Sjever će se održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi za studente i zaposlenike Sveučilišta. Akcija će se provoditi u vremenu od 8 do 11 sati, u prostorijama Sveučilišnog centra Varaždin u zgradi UNIN 2. Akcija prikupljanja krvi se provodi uz suglasnost epidemiologa te uz pridržavanje svih epidemioloških mjera od ulaska na Sveučilište preko same intervencije pa do izlaska iz Sveučilišta. Kontraindikacija za darivanje krvi je cijepljenje unutar 48 sati od darivanja i akutna bolest.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE