Na Festivalu znanosti na Sveučilištu Sjever više od 40-ak radionica za različite uzraste

sjever sveučilište

Na Sveučilištu Sjever će se u periodu od 10. do 15. svibnja 2021. godine održati Festival znanosti s temom „Kultura znanosti“. Cilj Festivala znanosti na nacionalnoj razini i ove je godine demistifikacija znanosti, uspostava odgovarajućeg i prijeko potrebnog dijaloga između znanosti i javnosti te osvještavanje koliko je znanost važna i sveprisutna, koliko upravo znanstvena dostignuća naš život čine boljim, udobnijim i sigurnijim te kako znanost čuva i spašava naše živote.

Službeno otvorenje Festivala znanosti održat će se u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine s početkom u 9:30 sati na službenom Youtube kanalu Sveučilišta Sjever. Jedan dio radionica će se održavati online putem službenog Youtube kanala Sveučilišta Sjever, a dio radionica će se (uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i prethodnu najavu dolaska) održati u prostorima Sveučilišta Sjever u Varaždinu i Koprivnici.

Kako biti mali „Einstajnčić“- zašto su pčele i med toliko važni za održavanje biljnih kultura, koja je važnost prometne kulture i sigurnosti djece u prometu, što je kultura življenja bez automobila, kemijska kultura i ponašanje u laboratoriju, kultura sigurnosti hrane- činjenice o sigurnosti hrane, što sve obuhvaćaju kreativne i kulturne industrije, kultura odijevanja kao način komunikacije – samo se neka od mnogobrojnih pitanja na koja ćete odgovore saznati upravo na Festivalu znanosti na Sveučilištu Sjever.

Sveučilište Sjever je u sklopu Festivala znanosti pripremilo više od 40-ak radionica za različite uzraste i ciljne skupine: za djecu i učenike s ciljem približavanja znanosti, za nastavnike s ciljem inspiriranja na što kreativniji rad, za studente prirodnih znanosti da vide koliko je važno govoriti o znanosti na jasan i razumljiv način, za sve studente i ostale da budu što obrazovaniji građani te s ciljem podizanja svijesti o znanosti i znanstvenim dostignućima u javnosti te važnosti ulaganja u znanost, za znanstvenike s ciljem poticanja na dijalog znanstvenika i javnosti radi boljeg međusobnog povjerenja te poticanje znanstvenika da govore o svom radu ali i za medije s ciljem poticanja veće zastupljenosti znanstvenih sadržaja u medijima. U prošlih godinu dana znanstvenici i znanstvene teme su bili prisutniji u medijima nego svih dosadašnjih godina Festivala znanosti.

Znanstvenici nikada u povijesti nisu bili pred većim izazovom i očekivanjima javnosti kao tijekom pandemije COVID-19. Njihovi odgovori i rad nikada nisu bili izloženiji sudu javnosti koja je upravo od njih očekivala najbolja rješenja. Festival znanosti na Sveučilištu Sjever odlična je prilika za upoznavanje sa znanošću i njezinom važnosti u svakodnevnom životu, za svakog pojedinca. Pozivamo vas da se priključite željenim radionicama na Festivalu znanosti na Sveučilištu Sjever.

Ostavi komentar