Na Adventu u Varaždinu Crvena Jabuka, Zsa Zsa, Pavel, Scifidelity Orchestra…

Advent u Varaždinu
Na konferenciji za novinare u Kultnaturi kod Varaždinskog placa i službeno je najavljen program manifestacije Advent u Varaždinu

Program “Advent u Varaždinu” počinje 29. studenog i trajat će do 6. siječnja 2020. godine. Donosi brojne novosti i bogati program na novim lokacijama.

Uz Ledenu čaroliju na Starom gradu, Stančićev trg i Korzo program će biti i na Habdelićevom trgu te u Uskoj ulici.

Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, na konferenciji za novinare u Kultnaturi kod Varaždinske tržnice najavila je ovogodišnji program Adventa u Varaždinu te predstavila nove lokacije i brojna glazbena  imena kao što su Crvena Jabuka, Zsa Zsa, Pavel, Nikola Marjanović Trio… – Prošla godina je bila i više nego dobra te smo imali 25 posto više posjetitelja, ove godine očekujemo novo povećanje – rekla je Jelena Toth.

Na Korzu će biti i ove godine program pod nazivom Bijeli Korzo s ugostiteljskom i izlagačkom ponudom, glavnom pozornicom s programima i koncertima subotama prijepodne i poslijepodne, snježnom šumicom, vlakićem Djeda Mraza.

Scifidelity Orchestra, Gabrijela Hrženjak

Na Stančiću će kao i uvijek biti dobre glazbe a neka od imena koja će nastupiti su Scifidelity Orchestra, Gabrijela Hrženjak i brojni drugi.

Uz klizalište na Starom gradu biti će postavljen i ledeni tobogan. Na Starom gradu će biti i kućica Djeda Mraza s, ove godine bogatijim sadržajem, gotovo svakodnevnim raznolikim programom za najmlađe posjetitelje (od druženja s Djeda Mrazom i Svetim Nikolom do kreativnih radionica, pričaonica, virtualnih putovanja do još ponekih iznenađenja i sve to besplatno za posjetitelje.

Dvije nove lokacije

Svake godine Advent u Varaždinu raste pa su tu i dvije nove lokacije. Habdelićev trg oživjet će u božićnom ozračju programom Light & Fire Story u organizaciji Show Concepta.

Druga nova lokacija kojoj se vesele posebno umjetnici i kreativci ali i oni koji vole dobru glazbu je Zimska Kreativnica u Uskoj ulici. Ova ulica jedna je od najpopularnijih zona Špancirfesta, a ove godine prvi puta dobiva zimsko ruho. Kroz tri vikenda predstavit će se 20 selektiranih izlagača a stalni postav biti će i zimska izložba akvarela umjetnice Ide Ister.

Odličan program pripremili su i Koncertni ured Varaždin, Gradski muzej, Muzej anđela i drugi.

Nova godina biti će uz nastup grupe Mozart na Korzu i tradicionalnu utrku u ponoć .

Što se sve nudi za ovogodišnji program Adventa pogledajte na linku Turističke zajednice Varaždina OVDJE.

Ostavi komentar