MUP o gužvama: Putnici, krenite na alternativne granične prijelaze sa Slovenijom

granični prijelazi MUP

S obzirom da se nakon uskršnjih blagdana velik broj ljudi vraća prema državama Europske unije, za očekivati je kako će tijekom vikenda doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji (GP Bregana).

Upravo zato MUŠ preporučujemo putnicima, državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske Konfederacije da koriste druge granične i pogranične prijelaze te su napravili popis manje frekventnih prijelaza koji se može naći OVDJE.

Na popisu se nalate i prijelazi u Međimurskoj županiji – Trnovec, Mursko Središće, Bukovje, Preseka, Sveti Martin na Muri i Banfi.

Važna napomena: ukoliko se u jednom vozilu zajedno nalaze državljani EU zemalja i trećih zemalja državnu graničnoj kontroli mogu pristupiti samo na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Rupa, Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Jurovski Brod i Dubrava Križovljanska.

Kako bi izbjegli gužve i zastoje, MUP poziva sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prijelazima koje redovito objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama.

Izvor i foto: MUP

Ostavi komentar