12.8 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Moje malo kino u CZK uz projekcije educirat će mlade o filmskom svijetu

Uskoro započinje Europski projekt Back to the local cinema koji će se na nacionalnoj razini provoditi pod nazivom Moje malo kino. Koordinator projekta je CZK Čakovec s partnerima iz Novske i Samobora. 

Projekt započinje 14. rujna u 10 ujutro u CZK Čakovec gdje je na rasporedu prva projekcija za vrtiće.

Zajednički projekt Centra za kulturu Čakovec, Pučkog otvorenog učilišta Samobor i Pučkog otvorenog učilišta Novska Back to the Local Cinema ostvaren je u sklopu COLLABORATE TO INNOVATE poziva Europa Cinemas uz potporu Creative Europe / MEDIA 2021.

Projekt će se na nacionalnoj razini provoditi pod nazivom Moje malo kino. Projekt Back to the Local Cinema / Moje malo kino omogućio je edukaciju različitih dionika u području poučavanja filmske pismenosti kod djece.

Na konferenciji i samom uvodu u projekt nazočni su bili koordinatorica projekta ispred CZK Helga Lajtman, partneri projekta ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobora Jelena Vojvoda, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Novska Miroslav Perošević te gradonačelnica Čakovca, Ljerka Cividini.

Na samom početku konferencije obratila se gradonačelnica Ljerka Cividini te spomenula kako su izuzetno ponosni što CZK Čakovec koordinira ovaj hvalevrijedan projekt uz partnere iz Samobora i Novske. Napomenula je kako je filmska pismenost izuzetno važna te da je prepoznata njegova uloga u odgoju i razvoju djece i mladih. 

– Mislim da je ovo prilika za jedan preodgoj i ponovno vraćanje obrazovanja u naša kina koja će mladima omogućiti nova znanja i vještine, spomenula je gradonačelnica.

Na temelju 14 dječjih filmskih naslova izrađen je edukativni vodič na 84 stranice koji će pobliže mladima objasniti filmski svijet.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,189FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE