Modernizirana pedijatrija za 100 dana

Dana, 14. srpnja s početkom u 13 sati u biblioteci bolnice Čakovec potpisao se ugovor o rekonstrukciji odjela pedijatrije s firmom Đurkin.

Kako je rekao ravnatelj županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, u prvoj fazi radit će se rekonstrukcija odsjeka za manju djecu do 18 mjeseci, rekonstrukciji hitne pedijatrijske ambulante, rekonstrukciji dnevne bolnice koja će biti potpuno nova, moderna i sigurna te novu čekaonicu za naše pacijente i roditelje. U drugoj fazi ići će obnova odsjeka za veću djecu do 18 godina. Radovi u tom odsjeku su već u punom tijeku. Spuštaju se stropovi, ventilacija, rasvjeta, mijenja se stolarija a sve s ciljem što bolje energetske učinkovitosti naše bolnice.

– Vidite i sami da je Županijska bolnica Čakovec jedno veliko gradilište, sve se obnavlja i rekonstruira. Moram reći da smo svi jako sretni s time. Ono što bi svakako htio reći je odjel pedijatrije. Roditelji prije nisu mogli doći svojoj djeci u sobu i boraviti s njima 0-24. Zahvaljujući velikoj empatiji svih djelatnika pedijatrije i senzibiliziranosti Međimurske županije i županu Matiji Posavcu, sada roditelji mogu boraviti na pedijatriji potpuno besplatno i svaka soba se može pretvoriti u takozvani apartman, sve da bude djeci lakše u bolnici, izvijestio je Ravnatelj bolnice Igor Šegović.

Voditelj odjela pedijatrije Dejan Balažin napominje kako odjel ima trenutno 24 kreveta, dnevnu bolnicu s 6 kreveta i u sklopu odjela je hitna služba 0-24. U sklopu pedijatrije nalazi se i poliklinika sa specijalističkim ambulantama i općom pedijatrijskom ambulantom. Svako vrijeme nosi svoje, 2018. smo proslavili 60 godina odjela.

– Nastojimo djecu maksimalno ne hospitalizirati zbog većeg komfora već liječiti djecu preko dnevne bolnice, da dobiju  terapiju i ostanu doma. Zahvaljujem još jednom svima koji su pomogli u realizaciji projekta. rekao je voditelj odjela pedijatrije Dejan Balažin.

Župan Matija Posavec spominje kako je u prvu fazu rekonstrukcije pedijatrije uloženo 4 milijuna i 336 tisuća kuna. Također, uskoro će se završiti jedan veliki projekt energetske obnove četiri zgrade.

– 100 godina je bolnice, stoljeće je obično završetak jedne epohe i početak neke druge tako da i mi želimo ovo razdoblje obilježiti i ostaviti budućim generacijama moderni i kvalitetni zdravstveni sustav Međimurske županije, izvješćuje župan Matija Posavec.

Nakon konferencije, svečano je potpisan ugovor o rekonstrukciji odjela pedijatrije. Rok izvođenja radova je 100 dana.

Foto: Sven Tomašić

Ostavi komentar