Ministrica Divjak zaprepaštena napadom učenika Elektrostrojarske škole na vjeroučitelja

Elektrostrojarska škola Varaždin
Elektrostrojarska škola Varaždin, Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Učenik drugog razreda Elektrostrojarske škole u Varaždinu fizički je nasrnuo na vjeroučitelja.

Ravnatelj je donio odluku o pedagoškoj mjeri isključenja učenika iz škole, a o svemu su obaviješteni Centar za socijalnu skrb i policija.

Napad su osudili redom svi.

– Zaprepaštena sam događajem u Elektrostrojarskoj školi Varaždin i takvo ponašanje je apsolutno nedopustivo. Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja, a pogotovo grubo fizičko nasilje. Ministarstvo poziva nadležna tijela da utvrde sve okolnosti te poduzmu odgovarajuće mjere, a školu da postupi sukladno propisima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na raspolaganju za svu potrebnu pomoć školi i profesorima – napisala je ministrica Blaženka Divjak na svom Facebook.

I Varaždinska županija osudila je napad.

– Varaždinska županija, kao osnivač škole, osuđuje incident koji se 1. listopada dogodio u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu te izražava podršku ravnatelju koji je postupao u skladu s ovlastima. Smatramo da je krajnje vrijeme da se zaštite nastavnici, ravnatelji i svi ostali djelatnici škola. Pozivamo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH da donesene strože kriterije za izricanje pedagoških mjera, kojima bi se ojačala disciplina te omogućilo preveniranje i sankcioniranje nemilih događaja u školama. Ujedno je potrebno ravnateljima dodijeliti veće ovlasti vezane uz cjelokupnu organizaciju rada u školi. Nažalost, ovaj nemili događaj nije prvi takav slučaj, nego su slični događaji sve češći zbog čega je nužno hitno reagirati – kazali su iz Županije.

Ostavi komentar