Ministar Tolušić objavio ucjenjivački ugovor – takve imaju mnogi međimurski poljoprivrednici

ministar Tomislav Tolušić Čakovec
Doručak s hrvatskih farmi u Čakovcu, Foto: zv

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić krenuo je u ozbiljan obračun sa trgovačkim lancima koji uništavaju domaće proizvođače.

– Ovo je ugovor jednog velikog stranog trgovačkog lanca s našim domaćim poljoprivrednim proizvođačem. Na cijenu našeg proizvoda trgovac udara odnosno ucjenjuje našeg proizvođača s gotovo 80% rabata. Upravo zbog ovakvih pametnjakovića i uvodimo Zakon o suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksi. Stvarno ne znam tko normalan misli da je 80% rabata na proizvođačku cijenu pošteno i normalno ponašanje. Nisu niti domaći trgovački lanci puno bolji, ali ovo je jedan od najružnijih primjera. I zato, koliko god se pojedini lobiji trudili spriječiti donošenje ovog Zakona (a sad mi je jasno zašto), mogu im samo poručiti da uzalud troše energiju. Bolje im je da počnu mijenjati ugovore i način poslovanja – napisao je Tolušić na svome Facbook profilu te objavio fotogafiju navedenog ugovora.

Ugovor pogledajte OVDJE.

Mnoge od ovakvih ugovora imaju i međimurski poljoprivredni proizvođači i dobavljači velikih trgovačkih lanaca, a oni su nakon sastanka održanog nedavno u Međimurskoj županiji pohvalno govorili na račun ministra koji je danas napravio i korak naprijed objavom jednog, kako je nazvao, “lihvarskog” ugovora.

Ostavi komentar