Ministar Horvat bio na međimurskoj Zlatnoj plaketi pa najavio ukidanje 322 administrativna procesa

Darko Horvat
Darko Horvat

Gospodarsko vijeće Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec, 23.studenoga 2018. održalo je svečanu i proširenu sjednicu, na kojoj su dodijeljene Zlatne plakete najuspješnijim poduzećima i trgovačkim društvima Međimurske županije u 2017. godini u tri kategorije.

U kategoriji malih trgovačkih društava, najuspješnijom tvrtkom proglašen je NDK d.o.o. iz Svetog Urbana. U kategoriji srednjih trgovačkih društava Centrometal d.o.o. iz Macinca, dok je najuspješnije veliko trgovačko društvo – Tubla d.o.o. iz Čakovca.

Među gostima je bio i ministar gospodarstva i poduzetništva Darko Horvat, koji se posebno se osvrnuo na treću fazu porezne reforme kojom su želi olakšati građanima te pomoći tvrtkama da jednostavnije i efikasnije posluju. Najavio je i ukidanje 322 administrativna procesa te smanjenje dijela neporeznih davanja kao i ukidanje oporezivanja stipendiranja učenika tijekom 2019. godine.

– Procesi se događaju, ali događaju se presporo, za ono što smo govorili da trebamo, sada govorimo moramo jer nemamo vremena, prestižu nas do nedavno puno manje razvijena gospodarstva od hrvatskog – rekao je ministar Horvat, a objavila je Međimurska županija na svojoj službenoj stranici.

Ostavi komentar