Međimurska županija također suvlasnik: Direktor Piškornice sam sebi dao bonus od milijun kuna

Mladen Jozinović
Mladen Jozinović, Foto: Koprivničko-križevačka županija

Direktor javne tvrtke osnuje tvrtku kćer u kojoj je opet on direktor. Preko te nove tvrtke ide poslovanje. A on kao vlasnik, sam sa sobom kao direktorom, potpiše ugovor kojim masno zaradi.

Taj nevjerojatan slučaj stiže iz Koprivnice, a riječ je o direktoru Mladenu Jozinoviću koji vodi regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica. U Piškornici prima direktorsku plaću od 18.500 kuna, potvrđeno je za 24sata.hr.

Dvostruka plaća i bonus

Taj ugovor su mu odobrili predstavnici četiri županije sa sjevera Hrvatske i općine koji su vlasnici Piškornice. I Međimurska županija je među vlasnicima.

Tvrtka ima tek oko dva milijuna kuna prihoda i neveliku dobit. Ali Jozinović je kao direktor osnovao tvrtku Piškornica sanacijsko odlagalište, preko koje se naplaćuje odlaganje otpada. Kako nam je potvrđeno, sam sa sobom je potpisao da ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečno i bonus od 10 posto dobiti. Piškornica sanacijsko odlagalište lani je imala 10,2 milijuna kuna dobiti pa je Jozinović na osnovu toga isplatio sebi milijun kuna dodatnog bonusa. Dakle, ukupno je, uz 18.500 kuna plaće i 10 tisuća kuna naknade mjesečno, dobio i milijun za uspješno poslovanje. Dobit nije teško ostvariti jer ima ugovoren dovoz otpada s područja četiri sjeverozapadne županije po fiksnim cijenama, a centar nema velikih troškova. Na 22 milijuna kuna prihoda, imaju 10,2 milijuna kuna čiste dobiti. Županije i općina, suvlasnici Piškornice, zgroženi su ugovorom.

Međimurski župan Matija Posavec (HNS) također je ostao iznenađen ugovorima i isplatom za koje nije znao iako je bio župan u vrijeme potpisivanja, piše ovaj portal. I on je zatražio sve dokumente i potvrđuje informaciju.

– U ovim vremenima isplatu bonusa od milijun kuna smatram potpuno neprimjerenom. Nema nikakve logike da županije iz svojeg proračuna plaćaju za funkcioniranje Piškornice oko dva milijuna kuna godišnje, a s druge strane tvrtka kći stvara dobit i rade se takve financijske transakcije – kaže Posavec.

Varaždinski župan Radimir Čačić potvrdio nam je da je zatražio sporni ugovor prošli tjedan te da je Jozinović potpisao ugovor sa spornim stavkama sam sa sobom.

Treba navlastiti da je Jozinović sam sebi odobrio isplatu milijun kuna u neto iznosu. Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište na to treba platiti poreze i doprinose pa je stvarni trošak za isplatu milijun kuna barem 1,5 milijuna kuna.

Ostavi komentar