Međimurec osumnjičen za smrt Nepalca kod varaždinskog aerodroma završio u istražnom zatvoru

Foto: MUP

U prometnoj nesreći koja se dogodila 31. srpnja u večernjim satima kod varaždinskog aerodroma smrtno je stradao radnik iz Nepala, a kao osumnjičenu osobu tereti se 30-godišnjak iz Međimurja koji je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja.

>>Pronađen i uhićen odbjegli vozač nesreće u Varaždinu, riječ je o Međimurcu<<

>>Donosimo detalje jučerašnje prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao radnik iz Nepala<<

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u utorak 3. kolovoza provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina (1991.) za kojeg sumnja da je počinio navedena kaznena djela: izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te nepružanje pomoći.

-Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnji osumnjičenik 31. srpnja 2021. oko 21:20 sati na državnoj cesti D-2 u Varaždinu, upravljajući osobnim automobilom propustio držati vozilo na svojoj prometnoj traci te je nesmotreno prešao na biciklističku stazu i prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala, stoji u početku priopćenja DORH-a.

-Biciklist je uslijed naleta odbačen prema naprijed te je udario u 21-godišnjeg nepalskog državljanina koji je hodao po biciklističkoj stazi. U nesreći je 32-godišnjak zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, dok je 20-godišnjak zadobio tešku ozljedu (prijelom gležnja). Osnovano se sumnja da se 30-godišnji vozač automobila, nakon udara u biciklistu, nije zaustavio radi pružanja pomoći unesrećenim osobama već je produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće, stoji u nastavku.

-Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 30-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, zaključno stoji u priopćenju DORH-a.

Ostavi komentar