I Međimurci dobili čast prisustvovati na predstavljanju poštanske marke PUMA

PUMA poštanska marka

Povodom obilježavanja osnutka 7. gardijske brigade Puma u utorak je u Saboru predstavljena jubilarna poštanska marka posvećena legendarnoj postrojbi iz Domovinskog rata.

Uz arak na kojem se nalazi šest poštanskih marki, Hrvatska pošta izdala je i tematski žig te omotnicu s oznakama 7. gardijske brigade.

Svečanost povodom predstavljanja marke uveličao je Zbor Hrvatske radio televizije.

Tijekom svečanog programa prisutnima su se obratili predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade Robert Puja, ratni zapovjednik 7. gardijske brigade stožerni brigadir Željko Dvekar, član uprave Hrvatske pošte Hrvoje Parlov, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik premijera general Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Anđelko Stričak te izaslanik predsjednice Hrvatske Ante Deur.

Marka će biti u uporabi od 18. listopada, a izdana je u 100 tisuća primjeraka za unutarnji i međunarodni poštanski promet.

Po prvi puta je postrojba iz Domovinskog rata dobila poštansku marku. Koliko je neprocjenjiva sloboda govori podatak o 91 pripadniku brigade koji su dali svoje živote. Jedan se pripadnik vodi kao nestali, a brigada ima više od 500 ranjenih.
Izuzetnu čast organizatori su dali, pozvavši ih na ovu svečanost, predsjednike međimurskih braniteljskih udruga Pavi Jazviću, Željku Sršanu i jedinom pozvanom čelniku lokalne samouprave Ervinu Vičeviću, načelniku Općine Selnica.

U ime Grada Varaždina svečanosti su prisustvovali gradonačelnik dr.sc Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar.

Ostavi komentar