Matija Posavec najavio sazivanje izvanredne skupštine o Jozinoviću i Piškornici

Kolar Posavec Čačić projekt Sjever Hrvatske
Župani Kolar, Posavec i Čačić na jednom od prijašnjih sastanaka

Nakon što je u javnost izašao podatak da si je direktor Piškornice Mladen Jozinović isplatio bonus od milijun kuna, uzburkali su se duhovi i župani triju županija koje su osnivači Piškornice, u utorak, 14. studenog, su održali hitan sastanak.

>> Međimurska županija također suvlasnik: Direktor Piškornice sam sebi dao bonus od milijun kuna

Varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski župan Matija Posavec i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar su se sastali, piše epodravina.hr, a koprivničko-križevački župan Darko Koren je na službenom putovanju te sastanku nije prisustvovao.

Matija Posavec pak kaže da su dogovorili da u najskorije vrijeme moraju održati izvanrednu skupštinu i zatražiti sve još preostale informacije, odgovornosti i donijeti odluke.

– Evo trenutno se usklađujemo, ali mislim da bi se skupština mogla održati već tijekom srijede – rekao nam je on.

Kao je najavio, jedina točka bit će donešene odluke od strane uprave i skupštine društva, koju čini Jozinović, te donošenje odluka o sudbini direktora, a vezano i uz isplate bonusa i daljnjeg nastavka politike Piškornice.

– Ako se pogledaju zapnici iz 2016. godine, evo baš ih čitam, već sam tada postavljao pitanja, zašto tvrtke kćeri nemaju Nadzorni odbor koji bi činili svi vlasnici, zašto županije moraju svake godine plaćati hladni pogon Piškornice kad paralelno tvrtka kćer te iste Piškornice ostvaruje velike dobiti. No tada sam bio u manjini – kazuje Posavec.

Napominje kako je sklon tome da se skupština održi što prije, da se sve raščisti te da se ta trakavica ne nastavlja dalje.

– Naravno da je isplata bonusa u ovom trenutku neprimjerena i da to nije niti dobra poruka, a rekao bih, nije ni zasluženo – kazuje Posavec te ističe da i druga dva župana s njim dijele isto mišljenje.

Od strane župana Kolara, kazuje Posavec, već je upućen službeni zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice skupštine.

Ostavi komentar