10 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

U Ludbregu počinje Welcome Spring festival: Ovaj vikend kayak race i planinarenje!

U Ludbregu počinje Welcome Spring festival!

Prvi događaj ovogodišnjeg festivala Welcome Spring je Watermark kayak race.

Ovaj događaj ponovno vraća veslanje u samo središte centra svijeta. Veslat će se u tri glavne kategorije, a doživljaj utrke koja spaja ljepote prirode i gradske ljepote Ludbrega jedinstveno je proljetno iskustvo.

Ove subote s početkom u 11 sati započinje ovogodišnje prvo festivalsko događanje. Start je kod mosta na Otoku mladosti, a očekuje nas četrdesetak natjecatelja. Pretežno su to mlađe kategorije, a veseli nas da se redovito odazivaju i lokalni kajakaši. Upravo zbog duge tradicije kajaka u Ludbregu i krenuli smo s organizacijom ovog događaja, rekao je Bruno Radotić, jedan od organizatora Festivala.

Nedjelja je rezervirana za planinarenje

Dio Welcome Spring festivala je i tradicionalni planinarski pohod koji sudionike vodi na pješačku avanturu od planinarskog doma na Kalniku do centra svijeta u Ludbregu. Put vodi kroz predivnu kalničku prirodu, preko povijesnih atrakcija: partizanskih bolnica Stupe te bolnica Gabrinovec, koje su renovirane u mini muzej. Nakon 28 kilometara stiže se u Ludbreg.

Ovo je 4. planinarski pohod od Kalnika prema Ludbregu. Okupljanje je u Ludbregu na Otoku mladosti odakle nas autobus vozi prema Kalniku. Od Kalnika pješke krećemo natrag prema Ludbregu. Pohod će trajati kojih 9 sati s pauzama. Veća pauza bit će u Gabrinovcu kod partizanskih bolnica gdje će nas dočekati kolege iz udruge antifašista koji će pripremiti malu zakusku i provesti nas kroz povijesne atrakcije. U Ludbreg dolazimo oko 17 sati i tu nas na Otoku mladosti, pod šatorom, očekuje jelo i druženje. Staz je uređena i nije tehnički zahtjevna, rekao je Ivan Havaić, potpredsjednik Planinarskog društva Ludbreg koje je glavni organizator ovog događaja.

Istoga dana, u nedjelju 3. ožujka, održat će se dječji planinarski pohod koji je zanimljiv, zabavan i izazovan baš kao i onaj za odrasle, ali na razini prilagođenoj djeci školske dobi (od prvog do četvrtog razreda). Planinarska dionica duga je desetak kilometara, a mali planinari će ju proći uz stručno vodstvo, kako bi, uz boravak na otvorenom i rekreaciju, ponešto naučili o planinarenju i prirodi.

Podsjećamo, već četiri godine, svakog proljeća, grad Ludbreg i njegova okolica, poznati kao ‘Centar svijeta’, postaju i jedno od središta rekreacije, aktivnog života i boravka u prirodi. Za to je zaslužna po mnogočemu jedinstvena manifestacija „Welcome Spring festival“. Kroz četiri vikenda tijekom ožujka Ludbreg i zeleni i dinamični krajolik koji ga okružuje postat će poprište niza uzbudljivih, zanimljivih i inspirativnih outdoor događanja: raznih utrka, programa za djecu te rekreativnih i zabavnih sadržaja koji imaju zajednički cilj – probuditi nas iz zimskog sna i potaknuti na aktivni boravak u prirodi.

Welcome Spring je najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji i jedno od najzanimljivijih sportsko-rekreativnih događanja u kontinentalnoj Hrvatskoj. Kroz 4 vikenda u ožujku očekuje nas niz sportskih događanja – trkačkih, trail i biciklističkih utrka, planinarenja, hodanja, kayakinga i sadržaja za djecu.

Ako se rekreativno bavite trčanjem, biciklizmom, veslanjem, planinarenjem, canicross-om ili se jednostavno volite kretati i uživate u boravku pod vedrim nebom – pridružite nam se u Centru svijeta!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE