Letizia Zadravec: Jedna od najuspješnijih hrvatskih dekoraterki: Dajemo sve od sebe da vaše vjenčanje učinimo čarobnim!

letizia zadravec

Slušam njihove želje, a ne namećem svoje. Neki žele cvjetnu raskoš i sve puno latica i cvijeća, neki se odlučuju za romantičan i nježni stil tzv. boho stil, ili više prirodni gdje osim cvijeća u dekoracijama imate i suho cvijeće, pampas trave…

Razgovarali smo s Letiziom Zadravec, izuzetno cijenjenom dekoraterkom u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, kreativkom koja postavlja trendove, čija je svaka dekoracija unikatna, a odiše profinjenošću i elegancijom. Dekoraterkom koja je osmislila neka od najluksuznijih vjenčanja u našoj zemlji.

*Tko je zapravo Letizia?

– Povijest mog posla je i povijest moje obitelji. Letizia je od malog cvjećarskog obrta prerasla u prepoznatljiv brend koji se bavi uređenjem i uljepšavanjem vaših trenutaka. Priča počinje slučajnim susretom na varaždinskoj tržnici. Ljubav i divljenje prema cvijeću, koje si moja majka nije mogla priuštiti, odredio je životni put cijele naše obitelji. Jednim iskrenim prijateljstvom moji su roditelji postali vlasnici malog kioska s cvijećem na tržnici. Kako je moja majka invalid, pomagala sam joj u poslu. S 19 godina pobijedila sam na međunarodnoj izložbi cvijeća. Među članovima žirija bio je i poznati slikar Ivan Rabuzin, koji me angažirao da cvijećem uljepšavam prostore njegovih izložbi. To je bio trenutak koji je presudio da se nastavim baviti obiteljskim poslom. Letizia znači veselje, radost i ljepota, pa sam na tome odlučila i graditi istoimeni brend u trenucima veselja, radosti i ljepote. A gdje toga ima više nego na vjenčanjima? U želji da doprem do svih čija vjenčanja želim učiniti čarobnima, otvorili smo svoja vrata i u Zagrebu, te od regionalnog brenda pozicionirali se u cijeloj Hrvatskoj pa i šire. Heroji smo jer smo opstali 45 godina, a u vrijeme krize, kada cvijeće postaje luksuz, napravili smo hrabri iskorak i krenuli u osvajanje tržišta. Kroz sve te godine tražili smo nove kreacije i uvijek bili predvodnici cvjetnih trendova. Svoje znanje podijelili smo, pa danas imamo stručno obučen tim, spreman odraditi i najzahtjevnije izazove. Jedini smo floristi koji rade u dva grada, a za naše smo klijente dostupni sedam dana u tjednu. Članovi, smo Interflore, krovne svjetske organizacije, čime smo u društvu najboljih. Najveća nam je nagrada kada izmamimo osmijeh na lica naših klijenata.

*Što danas traže mladenci?

– Moji mladenci traže uglavnom tematski opremljena vjenčanja, prožeta njihovom pričom i osobnošću. Vole da se mogu poistovjetiti s a zamišljenom pričom i tada istinski uživaju.

Internet čini svoje, tako da su današnje mladenke vrlo informirane sa svime što se na tržištu nudi. Obično dođu s idejom, a naš je posao i najveći uspjeh ujediniti njihove želje i budžet s kojim raspolažu. Mogu reći da nakon 35 godišnjeg bavljenja ovim poslom dobro balansiramo na toj liniji. Radimo sve da bi naše mladenke bile zadovoljne, jer ostvariti njihove želje i mogućnosti je prava magija. Zato uvijek stavimo naglasak na nešto što ostavlja najveći dojam na cijelu svadbu, nešto po čemu će je zapamtiti, što ostavlja onaj vau efekt kad uđu u dvoranu ili bilo koji drugi prostor.

*Kakvi su trendovi ove godine?

– Jako različiti. Jedini trend je da mladenka bude zadovoljna i to je naš pristup. Slušam njihove želje, a ne namećem svoje. Neki žele cvjetnu raskoš i sve puno latica i cvijeća, neki se odlučuju za romantičan i nježni stil tzv. boho stil, ili više prirodni gdje osim cvijeća u dekoracijama imate i suho cvijeće, pampas trave…U zimskim mjesecima od studenog do siječnja radimo zimske bajke gdje je sve puno granja, žaruljica, bijelog cvijeća (gipsofila, hortenzija…) koje asociraju na snijeg.

Ono što je najvažnije je dobro upoznati mladenku, puno s njom pričati, kako biste ju doživjeli i osjetili, jer samo tako možete dobro procijeniti što voli i kakva bi joj dekoracija izmamila osmijeh na usne, te ju dodatno ispunila i tako njezin dan učinila savršenim. Svaka mladenka godinama zamišlja svoje vjenčanje, mašta o tom danu i želi da joj se snovi ostvare.  Zato uvijek završavam dekoracije netom prije nego dolaze mladenci, jer želim vidjeti njihov izraz lica kad se pojave i kad vidim zadovoljan osmijeh, znam da sam opet napravila dobar posao.

*Vrijedi li za Vas ona uzrečica manje je više?

– Ne vrijedi – ne za mene. Za nekog možda vrijedi ali za mene ne.

*Vjenčanje na otvorenom ili u restoranu?

– Vjenčanje na otvorenom, moji mladenci uvijek imaju dobro vrijeme (smijeh), ali stvarno, uvijek ih prati ta sreća. Ovisno o godišnjem dobu, ali definitivno volim raditi vjenčanja na otvorenom, jer volim sve što je prirodno, a vjenčanja na otvorenom su posebno magična. Ali može i na 17 -om katu, restoran Opera u hotelu West Inn u Zagrebu je odličan jer kad pogledate kroz prozor cijeli grad vam je pod nogama. Radili smo i u najluksuznijim hotelima na Jadranu, meni možda najdraži hotel Bellevue i Butique hotel Alhambra na Malom Lošinju, jer volim vjenčanja na otvorenom uz more. To su prekrasni hotele pa kombiniramo piće dobrodošlice, čin vjenčanja, koktel, puštanje lampiona u ponoć na plaži. Osim njih volim vjenčanja u West Innu, restoranu Lido zbog Jaruna, a posebno je lijepo i privatno imanje Marincel kod Zagreba. Volim i sva vjenčanja pod šatorom.

Mlade također sve češće traže neke nove destinacije, na kojima još nisu bila vjenčanja – strari dvorci pogotovo ako su ruševni, gradine, neki vrhovi, gdje je prostor odlična kulisa za fotografiranje i filmove. Tada dekoracije dobivaju posebnu osobnost. Trendi su i viseće dekoracije, jer one su posebno lijepe a i na stolovima tada ostaje više mjesta i komocije.

*I za kraj kako odabrati vjenčani buket mladenke?

– Buket je uvijek komplementaran sa stilom vjenčanja. Zapravo po buketu se odmah vidi kakav stil joj se više sviđa. Buket je cijela njena osobnost bez obzira jesu li to ruže ili poljski pušlek. Pratimo, ali i postavljamo trendove, jer iz potrebe da zadovoljimo osobnost naša kreativnost dolazi do izražaja i tu svaki put nastane novo rješenje, dizajn, kreacija. Vjenčanja su danas umjetničko djelo. Doslovno svatko tko sudjeluje u realizaciji takvog vjenčanja treba biti strašan kreativac, umjetnik, jer svaki par očekuje nešto novo, još neviđeno, drugačije. Zanimljivo je da uvijek kad završim neku dekoraciju mislim ova je sad stvarno najbolja…ali samo do sljedećeg vjenčanja.

(piše: Snježana Zorković, foto: arhiva Letizia, eVaraždin: Viktor Hranić)


Kontakt telefon: 042 212 362

Varaždin, Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 17

www.letizia.hr

 

Ostavi komentar