Koji trendovi na Internetu dominiraju u 2022. godini?

Naš život se i u ovoj kalendarskoj godini nastavlja u velikoj mjeri seliti online, s nekim novim prilikama za ulaganja, ali i za zabavu, kao i rad na sebi…

Nema sumnje, Internet je jedan od najvažnijih izuma u povijesti čovječanstva, a posljednjih godina preuzima još važniju ulogu u našim životima nego prije.

Pandemija nas je naučila da se putem Interneta može riješiti puno više problema nego što smo mislili da je moguće pa danas usluge, proizvode, zabavu i vrijedne informacije tražimo na web stranicama i u online aplikacijama, umjesto lutajući okolo u stvarnom svijetu.

U 2022. godini samo je nastavljena dominacija Interneta bez kojeg milijarde ljudi više ne mogu živjeti, a ovo su trendovi koji dominiraju trenutno online i vjerojatno će se samo nastaviti u mjesecima koji dolaze.

TikTok sve važniji i popularniji

Ne možemo započeti analizu trendova na Internetu bez da se osvrnemo na društvene mreže, među kojima i dalje najbrži rast bilježi TikTok, koji je prešao brojku od milijardu korisnika.

Mjesto je to koje nije za svakoga, jer radi se o specifičnom tipu kreativnosti, ali mladi obožavaju TikTok, a sve više ga cijene i marketinški stručnjaci. Naime, borba oko oglasnog prostora još uvijek ovdje nije žestoka kao na drugim društvenim mrežama, a korisnici vide prije svega sadržaj koji odgovara njihovim interesima, a ne dobi ili lokaciji, što olakšava promociju usluga i proizvoda.

Kreativni autori popularnost mogu steći i na drugim društvenim mrežama, ovisno o tome na koju publiku ciljaju. Vjeruje se da industrija kreacija na Facebooku i Instagramu sada vrijedi više od 50 milijardi dolara, a oni koji uspiju postati influenceri i imaju smisla za suradnju s poslovnim subjektima, itekako mogu dobro zaraditi.

Igre na sreću ne mogu bez Interneta

Na Internetu ćete još uvijek naći više od 100 milijuna gejmera, ali u Hrvatskoj još su popularnije igre na sreću, koje su čini se u potpunosti prešle iz fizičkih poslovnica na svoje web stranice. Pa tako uz korisnički račun kod vodećih domaćih priređivača igara na sreću možete gledati besplatne sportske prijenose, a tu je i bonus dobrodošlice koji vam daje priliku igrati s besplatnim sredstvima, što nikad nije bilo moguće pri uplati listića na šalteru.

Ne zaboravimo ni silan uzlet online casina, u kojem danas možete uloviti milijunski progresivni jackpot, uz ipak znatno veće izglede da ga zgrabite nego na lutrijskim igrama, o čemu više možete pročitati na portalu Rizik. hr.

Zanimljivo je da internetske kockarnice po svojoj popularnosti polako dostižu sportske kladionice, što je prije bilo nezamislivo, ali kad znamo da u našoj zemlji na pokeru, slotovima i kartaškim igrama ne plaćate porez na dobitak ni manipulativne troškove, za razliku od online klađenja, onda je jasno zašto se mnogi igrači u posljednje vrijeme okreću casinu.

Blockchain tehnologija ima novi hit

Znamo da je vrijednost vodećih kriptovaluta značajno pala posljednjih mjeseci i nitko ne zna hoće li i kada će se vratiti na svoje rekordne cifre iz 2021. godine.

No, postoji novi hit koji funkcionira na temelju iste, blockchain tehnologije. I dalje mnogi ne znaju što je NFT, ali oni koji su rano ušli u ovu priču već se mogu pohvaliti značajnom zaradom.

Ukratko, radi se o nezamjenjivim žetonima (eng. “non-fungible token”) koji su jedinstveno sredstvo za očuvanje vrijednosti, a mogu poslužiti i kao dokaz vlasništva. NFT jamči jedinstvenost i sprječava mogućnost manipulacije, a mogli bismo ove tokene usporediti s vrijednim starim novcima, koji u očima kolekcionara predstavljaju sjajnu priliku kako doći do nečeg dragocjenog i to onda jednog dana prodati po višestruko većoj cijeni.

Znanje online dostupnije nego ikad

Za kraj, moramo spomenuti i znanje, koje je na Internetu već dugo dostupno baš svakome po prilično povoljnoj cijeni, a s njim dolaze nove vještine koje otvaraju nove mogućnosti dolaska do izdašne zarade.

Zato stranice specijalizirane za online tečajeve cvjetaju, a svoj uzlet u 2022. godini nastavljaju i podcasti, za koje u prošlosti nismo vjerovali da bi mogli dostići trenutnu popularnost. No, ako sa sobom donose znanje i pomažu nam da poboljšamo kvalitetu svoje svakodnevice, bit će itekako traženi među korisnicima, kojima Internet i dalje predstavlja vrata u bolji život, zahvaljujući znanju kojeg nesebično dijeli svakom tko želi raditi na sebi.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE