Jazzeri Glazbene škole u Varaždinu kao uvertira u glazbeni vikend u Varaždinu

Jazz_koncert_Korzo (6)

New York, New York, Satin doll, Pink Panther, Route 66, How high the Moon, samo su neki od jazz evergreena koje su sinoć na glavnom varaždinskom Gradskom trgu izveli učenici varaždinske Glazbene škole okupljeni u Jazz orkestar predvođeni svojim profesorom Gordanom Peršijem. Druga je to generacija mladih jazzera, koje zanima iskorak prema drugim vrstama glazbe van uobičajnog školskog programa.

– Trenutno je u orkestru 15 učenika i to je klasična postava big banda. Imamo četiri saksofona, pet trombona, četiri trube, ritam sekciju koja se sastoji od četiri člana i ja sviram s njima. Za ovaj koncert na otvorenom izabrali smo djela iz prve polovice 20. stoljeća, uz dodatke filmske glazbe , zapravo klasike velikih jazz orkestara“, rekao je prof. Perši.

Što se koncertnih nastupa mladih jazzera tiče, nastupali bi i češće, no sprečavaju ih u tome brojne školske obveze s obzirom da orkestar čine učenici Srednje glazbene škole. Neki od njih idu u dvije srednje škole usporedno, drugi se pripremaju za upis na akademije, no uhvatili su vremena kako bi pripremili koncert održan u sklopu proslave 190. obljetnice njihove škole. Bila je to i odlična uvertira u koncertni vikend u Varaždinu. Večeras u 18.30 koncert pod vedrim nebom, na najljepšoj pozornici na otvorenom, glavnom varaždinskom gradskom trgu nastupit će učenici Glazbene škole u Varaždinu sa svojim kolegama iz njemačkog grada Ravensburga, varaždinskog grada prijatelja.

Tjedan dana nakon izvedbe Genesis suite u Ravensburgu i Varaždinci i njihovi gosti imat će prigodu poslušati to višestavačno djelo za mješoviti zbog i orkestar britanskog skladatelja Tolge Kashifa, inspirirano pjesmama britanske grupe The Genesis. Organizatori, Glazbena škola Varaždin i Koncertni ured Varaždin, pripremili su gotovo 600 sjedećih mjesta, ispred Gradske vijećnice postavljene su tribine, a jednosatni koncert bit će i pravi spektakl uz specijalnu osvjetljenje u slavljeničkoj godini Glazbene škole u Varaždinu.

Ostavi komentar