Jan Kerekeš o Nacionalnom stožeru: Donosite mjere kojih se sami ne držite!

Foto: Facebook Kerekesh Teatar

Omiljeni varaždinski glumac Jan Kerekeš objavio je video u kojem daje svoj komentar na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite pri čemu ističe kako treba krenuti drastično popuštanje mjera u pogledu kulturnih zbivanja.

– Kultura umire. Mi umiremo zajedno s njom. Ostaje samo Nacionalni stožer crkvene zaštite koji će organizirati sprovod za svoje birače i žderače. U kazališta i kino dvorane smije ući 25 ljudi, a oni svakodnevno organiziraju svoje predstave s više stotina ljudi. Mi pokapamo svoje obitelji u tišini, neprimjetno. Oni nam se otvoreno rugaju na masovnim misama bez razmaka, bez savjesti, bez srca. Broj zaraženih na kazališnim predstavama u godinu dana = 0, napisao je Kerekeš uz hashtag #sramitese.

Video možete pogledati OVDJE.

– Dragi članovi Nacionalnog stožera crkvene zaštite. Vi, vi koji nas uvjeravate da se koronavirus prenosi teniskom lopticom, vi koji želite utišati glazbu na 50 decibela, a ne znate da kamion koji prolazi pored terase kafića stvara buku od 90 decibela, vi koji nam ne dopuštate da izvodimo predstave u kazalištima, u dvoranama pučkih otvorenih učilišta bez obzira što nema niti jedne osobe u godinu dana koja se zarazila tokom predstave od publike odnosno da cijela dvorana, svi gledatelji odu u samoizolaciju. Takvog podatka nema, takav podatak nije bio vidljiv na niti jednoj naslovnoj stranici ni jednog medija i vi takav podatak nemate. Zato vas molimo da drastično popuštanje mjera krene upravo od strane kulture, od izvedbene umjetnosti. Vi ste zaboravili na glazbene festivale, zaboravili ste na sve ono što nas zapravo čini ljudima. Ja vas molim da prestanete to raditi. Donosite mjere kojih se sami ne držite. Ne držite se ničeg. Budite ljudi, recite da ne znate što radite. Recite da nismo mi niti Njemačka, niti Austrija, niti Slovenija, nemojmo se uopće uspoređivati s tim državama. Budite iskreni i recite da to ne znate raditi. Ajmo vidjeti što se dogodilo. Pogubili ste se. Izgubili ste se po putu, nema vas. S vama, zbog vas, nestajemo svi mi. Ja sad upravo idem u ured, idem svojih sedam djelatnika dati isti odgovor koji pitaju, zašto ne možemo igrati predstave, zašto ne možemo ništa planirati, zašto ne možemo raditi, idem im dati isti odgovor koji sam im dao i prije godinu dana, a to je ne znam. Sramite se, rekao je Kerekeš u objavljenom videu.

Ostavi komentar