Između Donje Dubrave i Kotoribe luta divlja zvijer nalik na pumu

Ilustracija, Foto: Pixabay

Nedaleko rezervata Veliki Pažut ovih je dana uočena i snimljena nepoznata divlja životinja za koju se pretpostavlja da se radi o pumi, piše HRT.

Ovaj neobičan slučaj lutanja opasnog grabežljivca koja je vjerojatno pobjegla nekome tko ju je držao kao kućnog ljubimca se dogodio na relaciji Međimurje-Podravina.

Divlja životinja dugačka metar i pol, visoka oko 80 centimetara uz izrazito dug rep uočena je kako luta kroz polja i šikare između Donje Dubrave i Kotoribe.

-Negdje na ovom području, u blizini Velikog Pažuta ovih je dana uočena nepoznata divlja zvijer. Stručnjaci za divlje životinje tvrde da se radi o pumi, rekla je novinarka HRT-a.

No, svi koji su je vidjeli, vidjeli su je u sumrak ili u nekoj sjeni te se ne može sa sigurnošću reći o kojoj se divljoj mački radi i o kojoj točno boji. Svi pretpostavljaju da je mačka tamnije boje te kako se vjerojatno radi o nekakvoj pumi.

Dosad nije prijavljen nestanak životinje iz zoološkog vrta te se smatra kako je divlja mačka nekome pobjegla. Pošto se radi o životinji koju nitko ne očekuje na tom području, mještani su iznenađeni viješću. O događaju su obaviještene institucije, dok su stanovnici upozoreni da budu pažljiviji te da se ne približavaju životinji.

Snimljenu životinju nalik na pumu možete pogledati OVDJE.

Ostavi komentar