Izložba koncertnih rock fotografija – Neno Belan i Fiumens

Anamarija-i-Neno
Izložba se priređuje povodom dvadeset godina zajedništva benda, te nagrade - Zlatni grb Grada Rijeke, koja je ove godine dodijeljena Neni Belanu i Fiumensima

Ako ste fan Nene Belana i ove se srijede nalazite u blizini Rijeke zaputite se na otvorenje izložbe  koncertnih rock fotografija – NENO BELAN I FIUMENS “Jer je pjesma dio nas – mojih 10 godina”. Autorica izložbe je Anamarija Vartabedijan, a otvorenje izložbe biti će u srijedu 16. kolovoza u 20 sati u Galeriji Juraj Klović ( Verdijeva 19 b). Izložba će biti dostupna za razgled do 26. kolovoza.

Anamarija Vartabedijan ovom izložbom obilježava deset godina prijateljstva i fotografiranja Nene Belana & Fiumensa, kojima je posljednjih godina i službeni fotograf. Ove godine Anamarija obilježava i desetogodišnji rad na afirmaciji i prezentiranju umjetničkog izraza u žanru dokumentarne koncertne rock fotografije, koji je dokazan kroz kontinuiranu izložbenu aktivnost s projektom Rock Momenti u muzejima, galerijama i kulturnim centrima širom Srbije ali i regije.

Njene fotografije su otisak trenutka i autentična prezentacija događaja, atmosfere i ličnosti, nastojanje da se s koncerta prenese vlastiti doživljaj emocije, energije, poruke i ideje rock’n’rolla, koja uvijek otvara mogućnost postojanja slobode i boljeg svijeta.

Šezdeset fotografija velikog formata

Na izložbi će se naći izbor od najboljih šezdeset fotografija velikog formata, koje su nastale na koncertima Nene Belana i Fiumensa (i Mediteranskog orkestra) u proteklih deset godina u Hrvatskoj i Srbiji u gradovima kao što su: Zagreb, Beograd, Kragujevac, Šibenik, Varaždin i Split.

Anamarija Vartabedijan je bila službeni fotograf i na dva velika jubilarna koncerta u Domu sportova, u Zagrebu, održanih 2016. godine povodom 30 godina karijere Nene Belana, te 2017. godine povodom 20 godina postojanja benda Fiumens. Osim fotografija benda i Mediteranskog orkestra, moći će se vidjeti i fotografije gostiju s ta dva velika koncerta: Josipe Lisac, Zorice Kondže, Maje Posavec, Massima, vokalne skupine Akvarel, Ivana Pešuta, Vlade Matulića…

O autorici

Anamarija Vartabedijan je rođena 13.06.1974. u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, siječnja 1998. godine. Magistrirala je 2001. godine na slikarskom odsjeku, FLU, Beograd. Titulu master dizajnera stekla je na FUD u Beogradu, 2014. godine. Doktorirala je na trećoj godini doktorskih akademskih studija na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDS-a i ULUS-a. Član je Umjetničkog savjeta ULUPUDS-a od 2012. godine.

Priredila je trideset i osam samostalnih izložbi crteža, slika, mozaika, rock fotografija i ilustracija u Srbiji i inozemstvu od 1995. godine do danas. Osamnaest puta je izlagala sa obitelji Vartabedijan u Srbiji i inozemstvu. Grupno izlaže od 1994. na preko stotinu izložbi.

Profesor je na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika od 2017. godine, a također i u funkciji predavača je bila od 2003. godine na toj istoj visokoškolskoj ustanovi. Bavi se koncertnom rock fotografijom od 2004. godine. Fotografirala je preko četiri stotine koncerata u čitavoj regiji i surađivala je s mnogim bendovima, glazbenim časopisima i internet portalima. Od 2005. godine je urednik fotografije u nedjeljnom rock i art web magazinu –www.davidsubrock.com, a od 2014. godine je fotograf-suradnik za rubriku “Hit strana” Politikinog zabavnika. Knjiga “4. dopunjeno izdanje – Ex-Yu rock enciklopedija: 1960−2015” , Petra Janjatovića, ilustrirana je i njezinim fotografijama. Pokretač je projekta Rock momenti – izložbe koncertne rock fotografije, realizirane sedamnaest puta od 2007. godine do danas. Bila je fotograf KUD Idijota od 2007. godine, a danas je fotograf glazbenih skupina: Neno Belan i Fiumens, Goblini, S.U.S. i PSI. Dobitnik je više stručnih priznanja od 1996. godine do danas.

Ostavi komentar