Izgleda da premijer Plenković predlaže Darka Horvata za ministra

Andrej Plenković Darko Horvat
Andrej Plenković

Sjednica Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma završila je nešto prije 18 sati.

Vodstvo HDZ-a okupilo se poslijepodne na sjednici stranačkog Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća nakon koje bi, kako se očekuje, trebala biti objavljena imena novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade nakon što su ta mjesta ostala upražnjena odlaskom Martine Dalić, javlja N1.

Stigavši u središnjicu HDZ-a nešto iza 15 sati Plenković nije želio iznositi nikakve detalje, već je samo kratko poručio da su “i Horvat i Tolušić odlična rješenja, ali izjave će dati nakon Predsjedništva”, javlja Nova TV, prenosi dnevnik.hr.

Kako doznaje Index, HDZ će za novog ministra predložiti Darka Horvata, a na mjesto potpredsjednika vlade dolazi Tomislav Tolušić.

Horvat je bio nešto pričljiviji: “Nema još nikakve konačne odluke. Popila se jedna kava, porazgovaralo se, sad ću s kolegama malo prodiskutirati”.

Nije odgovorio tko bi u slučaju da postane ministar gospodarstva bio zadužen za Agrokor – on ili Tolušić, kojeg se spominje kao kandidata za potpredsjednika Vlade.

“Biti član HDZ-a i potpredsjednik jedne takve stranke, a bojati se ući u bilo kakvu polemiku ne bi bilo fer ni korektno. Ako smo se poželjeli baviti politikom, onda su ovo novi izazovi”, poručio je Horvat.

Ostavi komentar