Imate problema s dišnim putevima, muče vas alergije – dođite u Crikvenicu i riješite se tegoba

thalasoterapia crikvenica

Zrak na Rivijeri Crikvenica odlikuje se iznimnom čistoćom i raspršenim zdravim oligomineralima, a njegovu ljekovitost povećava visok postotak ozona, klora, natrija i joda te optimalna vlažnost. U zraku su zabilježene tek minimalne koncentracije štetnih alergena. Savršena simbioza morskog i planinskog zraka s česticama morske soli i kapljicama eteričnih ulja ljekovitih mediteranskih biljaka pruža sjajne uvjete za liječenje, oporavak i čišćenje gornjih i donjih dišnih putova. Crikvenički zrak znatno olakšava disanje, poboljšava koncentraciju i raspoloženje i jača vitalnost.

Rehabilitacija tegoba dišnih organa

Porast kroničnih i alergijskih bolesti uzrokovan modernim načinom življenja zahtijeva što bržu dijagnozu i kontrolu tih bolesti, ali i učinkovitu rehabilitaciju. Najčešće alergijske bolesti su alergijski rinitis i astma čiji se simptomi manifestiraju u tegobama nosa i sinusa odnosno bronhija i pluća, a često zahvaća cjelokupni dišni sustav.

Rehabilitacija dišnih organa vođena je od strane specijalista otorinolaringologije i pulmologije odnosno pedijatrijske pulmologije kod djece. U liječenju i rehabilitaciji bolesti dišnog sustava provodi se multidisciplinarni pristup – koncept jedinstvenog dišnog puta. Rehabilitacija se većim dijelom provodi u najvećem i najbolje opremljenom inhalatoriju na Jadranu, s jedinstvenom metodom inhalacija morskom vodom i eteričnim uljima. Ozdravljenju značajno pridonosi i klimatoterapija kroz primarno izbjegavanje sezonskih alergena iz zavičajnog kontinentalnog područja, boravak na otvorenom, vježbanje, šetnje, plivanje i ostali oblici fizičke aktivnosti fizičke aktivnosti na otvorenom uz more i u moru.

Provođenjem rehabilitacijskih programa utječemo na produljenje dužine stabilnih faza bolesti, redukciju simptoma, manju uporabu lijekova, posebno kortikosteroida u slučaju astme te ponovno uspostavljanje narušene plućne ventilacije i plućnih funkcija.


Thalassotherapia Crikvenica

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju PGŽ

Gajevo šetalište 21,

51260 Crikvenica, Hrvatska

T: 00385 51 407 666; 407 636

F: 00385 51 785 062

E: [email protected]

www.thalasso-ck.hr

Ostavi komentar