Ako idete na Europsko rukometno prvenstvo u Varaždin morate se držati ovih strogih pravila

rukomet lopta gol
Ilustracija

Varaždinska policija je poslala mjere i pravila ponašanja za vrijeme održavanja Europskog rukometnog prvenstva.

Od 12. do 24. siječnja 2018. godine, tijekom Europskog prvenstva u rukometu EHF EURO 2018., zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije prijevoza rukometnih reprezentacija, kao i gostujućih navijača uspostavit će se posebna regulacija prometa u zoni Sportske dvorane Arena u Varaždinu i to: na dionici nerazvrstane ceste od Sportske dvorane uz Dravski kanal u smjeru Motičnjaka i Trnovca bit će uspostavljen jednosmjerni promet te će s desne strane kolnika biti omogućeno parkiranje vozila.

Osim parkirališta u zoni same Sportske dvorane, posjetitelji će moći vozila parkirati i na parkiralištima u Ulici Ivana Severa, M.P. Miškine te na sada osvijetljenom parkiralištu kod Dravskog mosta u Međimurskoj ulici.

Mole se posjetitelji s područja grada Varaždina da na utakmice dolaze pješke, a ostali da koriste predviđena parkirališta te da vozila ne parkiraju na kolniku, pješačkim stazama i drugim površinama na način da ugrožavaju sigurnost i protočnost prometa.

Zbog sigurnosti građana i izbjegavanja neželjenih i neugodnih situacija, policija navodi sljedeća ponašanja koja se smatraju protupravnim ponašanjima na sportskim natjecanjima:
• posjedovanje ili konzumacija droge i alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže više od 6% alkohola, kao i posjedovanje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja;
• pokušaj unošenja u sportsku dvoranu i isticanja transparenata, zastava ili drugih predmeta s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjima kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, kao i pokušaj unošenja alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su prema prosudbi redara pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
• bacanje predmeta u natjecateljski ili gledateljski prostor, nedopušteni pokušaj ili ulazak u natjecateljski ili drugi prostor za koji se nema odobrenje;
• maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način radi prikrivanja identiteta;
• pokušaj ulaska, dolazak i boravak u sportskoj dvorani u alkoholiziranom stanju iznad 0.5 g/kg.

Policija je ovlaštena zabraniti i spriječiti dolazak na sportsko natjecanje osobi koja se protupravno ponaša, zadržati je ili udaljiti iz sportskog objekta i iz njegove okolice ili mjesta održavanja sportskog natjecanja, te izricati propisane sankcije.

Policija napominje da, kako bi izbjegli neugodnosti, u prostor dvorane ne unosite predmete kao što su staklena ambalaža, kišobrani, laserski uređaji, upaljači, kovanice, kozmetički preparati i drugo jer će redari navedene predmete prilikom pregleda na ulasku u dvoranu oduzimati.

Također savjetuju posjetiteljima da u vozilima ne ostavljaju vrijednosti (torbice, novčanike, elektroničke uređaje i dr.) na vidljivim mjestima kako bi se spriječile provale u vozila i time izbjegle neželjene situacije.

Ostavi komentar