I mažoretkinje iz Međimurja na Reviji mažoret timova na Špancirfestu

Revija mažoret timova Varaždin

Pretposljednji dan Špancirfesta tradicionalno već predstavlja Reviju mažoret timova iz cijele Hrvatske koji se, zajedno sa svojim domaćinima Varaždinskim mažoretkinjama, publici predstavljaju koreografiranim scensko-plesnim nastupima.

U atraktivnim uniformama i plesnim kostimima 200-tinjak će mažoretkinja publici 20. Špancirfesta na Korzu u subotu 25. kolovoza predstaviti moderne plesne elemente s kojima su osvajale titule i medalje na domaćim i europskim te televizijskim natjecanjima.

Uz mažoretkinje Varaždina i Ludbrega te susjednog Međimurja, na 15. Reviji mažoret timova predstavit će se Svetojanske i Krašićke te po prvi puta i Sesvećanske mažoretkinje iz Zagreba, a u mimohodu i programu sudjeluje Orkestar limene glazbe KUD-a Hrvatskih željeznica iz Varaždina.

Program 15. Revije mažoret timova ispred varaždinske gradske Vijećnice počinje u 17 sati, a održava se uz Dan sjećanja na osnivača Varaždinskih mažoretkinja i Hrvatske udruge mažoretkinja, zaslužnoga prosvjetnog djelatnika i Varaždinca Anđelka Zorkovića.

Ostavi komentar