HNS ipak odlučio podržati HDZ!

HNS
HNS se oglasio priopćenjem

Iako je jučer nakon Predsjedništva HNS-a izgledalo da neće biti ništa od njihovog ulaska u Vladu s HDZ-om ipak je moguć preokret.

U 17 sati počelo je zasjedanje Središnjeg odbora HNS-a u Zagrebu.

Stiglo je 107 od 132 člana Središnjeg odbora. Ivan Vrdoljak je potvrdio ostavku i održao govor, nakon kojega je dobio dug i snažan pljesak prisutnih.

Matija Posavec, župan Međimurske županije i predsjednika Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke, također je bio na zasjedanju. Posavec je danas kazao za medije da je odbio mjesto u Vladi, te da prvenstveno namjerava biti dalje župan Međimurske županije.

Središnji odbor HNS-a odbacio je jučerašnji prijedlog Predsjedništva i odlučio izglasati potporu HDZ-u, piše index.hr. Do odluke Središnjeg odbora HNS-a došlo je nakon što je Ivan Vrdoljak jučer objavio kako je stranci preporučio da ne koalira s HDZ-om te nakon što je danas novinarima poručio da ide u političku mirovinu.

Najglasniji protivnici suradnje s HDZ-om, Vesna Pusić, Andro Vlahušić, Goran Beus Richembergh i Nada Turina tako su preglasani na sjednici na kojoj se pojavilo 107 članova Središnjeg odbora. Za odluku o koaliranju bila su potreba 54 člana.

Samo 20 glasova bilo je protiv suradnje, 9 je bilo suzdržanih, a ostali su bili za suradnju s HDZ-om.

– HNS će kako stranka opstati. Na ovo smo se odlučili jer smatramo da ako dođe do prijevremenih parlamentarnih izbora ne bi bilo pobjednik i ne bi se mogla formirati Vladu – rekao je novinarima nakon izglasavanja Predrag Štromar.

Štromar je kazao da će HNS od HDZ-a tražiti tri ministarstva i mjesto podpredsjednika Vlade.

Ostavi komentar