HND osuđuje premlaćivanje novinara Radio Brača Siniše Vickova

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Radio Brača Sinišu Vickova kojega su u utorak, 18. travnja, u Splitu premlatila dva mladića sa oznakama zaštitarske tvrtke „Pit Bull“ vlasnika Marka Žaje, dok je pokušavao ući u zgradu Županije splitsko-dalmatinske kako bi izvještavao sa sjednice županijske Skupštine.

Evo što kaže HND u svom priopćenju:

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Radio Brača Sinišu Vickova kojega su 18. travnja 2017. godine u Splitu premlatila dva mladića sa oznakama zaštitarske tvrtke „Pit Bull“ vlasnika Marka Žaje.

Kolega Vickov je s ostalim novinarima pratio rad Skupštine splitsko-dalmatinske županije, ali je nakratko napustio sjednicu kako bi izvijestio s drugog događaja. Kada se pokušao vratiti na zasjedanje županijske Skupštine dva su ga zaštitara spriječila da uđe u zgradu Županije fizički ga napavši iako se predstavio kao novinar.

Prema izjavi kolege Vickova jedan ga je zaštitar udario šakom u glavu, a kada je pao na tlo oba zaštitara tukla su ga nogama.

S kolegom Vickovom razgovarali smo nakon što su ga pregledali liječnici u Kliničkom bolničkom centru Split i tvrdili da su mu slomljena dva rebra što je okarakterizirano kao teža tjelesna ozljeda. U trenutku dok šaljemo ovo priopćenje još se čeka nalaz snimanja glave.

HND zahtijeva od nadležnih institucija hitno utvrđivanje identiteta te kažnjavanje počinitelja ovog sramotnog napada na novinara koji je obavljao svoj posao.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE