HAMAG BICRO provodi mjere vezane za pandemiju koronavirusa i područja pogođenih potresom

Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a
Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a

Donosimo novosti vezano za mjere koje provodi HAMAG-BICRO, a tiču se koronavirusa i potresom pogođenih prostora.

Nastavno na situaciju na potresom pogođenom području u Sisačko-moslavačkoj županiji, HAMAG-BICRO je u suradnji s Vladom RH i nadležnim Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja prilagodio već ranije uspostavljene mjere vezane za COVID-19.

Konkretno, riječ je o uvedenom moratoriju svim HAMAG-BICRO korisnicima zajmova do 30. lipnja, 2021. godine. Dodatno smo postojeći program COVID-19 zajam za obrtna sredstva dopunili na način da je program usmjeren i na mikro, mala i srednja poduzeća koja u 2020. godini ostvaruju pad prihoda od 20% i više u odnosu na 2019. godinu, a koja su sa potpomognutih područja prema indeksu razvijenosti, odnosno, jedinice područne (regionalne) samouprave razvrstane u 1. skupinu sukladno Zakonu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, a to su Brodsko-posavska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Ličko-senjska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Sisačko-moslavačka županija i Virovitičko-podravska županija.

Nadalje, u pripremi je i veliki natječaj za dodjelu bespovratnih sredstva u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna, za povećanje proizvodnih kapaciteta i digitalizaciju tehnoloških procesa, pritom će i kod ovog natječaja Sisačko-moslavačka županija zbog potresa biti u nešto boljoj poziciji u odnosu na ostatak Hrvatske.

Ostavi komentar