Na granici između Hrvatske i Mađarske pregledavat će se svaka osoba

Vlaho Orepić
Sastanak u Budimpešti

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić sastao se danas, 20. veljače, u Budimpešti s ministrom unutarnjih poslova Mađarske Sándorom Pintérom.

Dvojica ministara razgovarali su o aktualnim sigurnosnim izazovima u regiji, migracijama i sigurnosti granica kao i protočnosti prometa na graničnim prijelazima.

– Što se tiče sigurnosnih mjera, vrlo brzo će doći do primjene sustavnog nadzornog na našim granicama, kako na unutarnjim granicama Europske unije, tako i na vanjskim. Mjere se odnose na pregled svake osobe i utvrđivanje identiteta i na taj način očekujemo jedno smanjenje protočnosti na granicama. Kako bi minimalizirali posljedice tih, kako sam naglasio uistinu potrebnih i razumljivih mjera sigurnosti, mi smo se danas sastali i dogovorili kako će naši glavni ravnatelji policija definirati neposrednu suradnju na granicama. Suradnja će započeti zajedničkom vježbom čije ćemo posljedice uzeti kao meritum za utvrđivanje konkretnih mjera i postupaka na graničnim prijelazima. Želim naglasiti i zahvaliti na iznimnoj potpori Mađarske na ulasku Hrvatske u zajednički schengenski prostor. Kratko smo se dotaknuli migrantske krize i migrantskih tokova, no međutim tu je suradnja iznimna – kazao je nakon sastanka Orepić.

Na sastanku su ispred MUP-a Mađarske prisustvovali direktor mađarske policije Károly Papp, zamjenik državnog tajnika zadužen za EU i međunarodne odnose Mátyás Hegyaljai i drugi.

Izvor i foto: MUP

Ostavi komentar