Gostovanje tria Elogio u Glazbenoj školi u Varaždinu

Jedan od rijetkih stalnih gitarskih trija na svijetu – Trio Elogio, slavi 10. godinu osnivanja i kontinuiranog nastupanja. Ti povodom nastupili su u Glazbenoj školi u Varaždinu te svojim programom oduševili okupljenu publiku. Varaždinska je publika imala priliku slušati slavljenički koncert na kojemu su gitaristi Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić predstavili i svoj novoizdani album.

Gitarski trio Elogio osnovala su 2009. godine trojica glazbenika školovanih u majstorskom razredu prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu: Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić. Iako su proizašli iz tzv. Zagrebačke gitarske škole, ovi glazbenici žive i djeluju u različitim sredinama čime dodatno naglašavaju vlastitu glazbenu i kulturnu raznolikost. U svom koncertnom repetoaru uvažavaju povijesni aspekt velikih orkestralnih skladbi udružujući ih sa suvremenim kompozicijama te posebnu pozornost posvećuju kompozicijama hrvatskih skladatelja.

Trio Elogio izveo je obrade klavirskih djela Mozarta, Rahmanjinova i Schuberta na koncertu povodom obilježavanja 10. obljetnice ansambla i predstavljanja svog novog albuma. Na ovaj način dostojno je obilježena godišnjica smrti eminentnog varaždinskog skladatelja i gitarista Ivana Padovca.

izvor: Glazbena škola Varaždin

 

Ostavi komentar