GLAZBENA ŠKOLA VARAŽDIN: Pripreme za koncert Simfonijskog orkestra Glazbene škole iz Ravensburga

Gostovanje_glazbene_skole_Ravensburg (6)

Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje sa Glazbenom školom iz Ravensburga, Glazbena škola u Varaždinu domaćin je JugendSINFONIEorchestru prijateljske glazbene škole iz Njemačke. Članovi simfonijskog orkestra, kojem su se pridružili učenici puhačkog odjela iz Varaždina, pod vodstvom dirigenta Haralda Hepnera, održali su probu za koncert koji pripremaju u Glazbenoj školi u Varaždinu. Istovremeno, varaždinsku Glazbenu školu posjetili su profesori Glazbene škole Pálóczi Horváth Ádám iz Zalaegersega sa ravnateljicom Timeom Győrffyné Könczöl. Bila je to jedinstvena prilika da se fotografiraju učenici i profesori glazbenih škola iz Ravensburga i Zalaegersega, gradova prijatelja grada Varaždina, profesori Glazbene škole iz Varaždina, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik te učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Ovom prilikom, učenici Glazbene škole iz Varaždina pripremili su kratak program kojim su se predstavili prisutnima dok se ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu, mr.sc. Davor Matačić, obratio prisutnima te naglasio kako ga veseli suradnja sa ovim Glazbenim školama i da se nada daljnjoj uspješnoj suradnji na novim projektima.

Na koncertu koji je na programu večeras u petak, 3. svibnja 2019. godine članovi Simfonijskog orkestra Glazbene škole iz Ravensburga, pod dirigentskom palicom Haralda Hepnera, izvest će djela Gabriela Fauré, Domenica Cimarose, Charlesa Sayre, Klausa Badelta i Andrewa Lloyda Webbera. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19:30.

Ulaz je slobodan.

izvor: Glazbena škola Varaždin

Ostavi komentar