FOTO: Učenici oduševljeni predavanjem o lebdjelicama na FOI-ju

dronovi FOI

U sklopu nacionalnog događanja Festival znanosti koje se i ove godine održava na Fakultetu organizacije i informatike prvo predavanje bilo je namijenjeno za učenike nižih razreda 1. osnovne škole i 2. osnovne škole. 

Predavanje na temu Lebdjelica (dronovi) održao je Bogdan Okreša Đurić, mag. inf., doktorand na projektu Laboratorija za umjetnu inteligenciju na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Bogdan je učenicima na njima zanimljiv način predstavio danas jedan od globalno popularnih trendova današnjice, a koji je i sve dostupniji širokom društvu.

Nesvjesni potencijala takvih uređaja, ljudi ih obično smatraju samo igračkama. Jedan od prvih koraka prema suzbijanju takvog stava te širenju osjećaja za napredovanje informatike i mogućnosti ovakvih sustava ili pojedinačnih letjelica jest upravo njihovo upoznavanje. Nakon uvodnog predavanja, učenicima je i prezentiran let drona. Takva demonstracija, tj. prikaz bespilotne letjelice, zamišljena je kao interaktivno učenje o osnovama načina rada bespilotnih letjelica, njihovim mogućnosti, ali i njihovim opasnostima što je izazvalo veliki interes kod djece.

Ostavi komentar