FOTO: Društvo Međimuraca oduševilo 22. Međimurskim prošćenjem

Zavičajno društvo Međimurje iz Zagreba brine o očuvanju identiteta i kulturne baštine najsjevernije hrvatske županije, a samim time okuplja Međimurce i prijatelje Međimurske županije u Zagrebu.

Članovi društva aktivno rade od samog osnutka 1936. godine, od kada svojim aktivnostima okupljaju mnoge gospodarstvenike, znanstvenike, kulturnjake, političare i akademike koji su na svim poljima aktivni u promociji svog rodnog kraja, kao i 40 tisuća Međimuraca iz nekoliko generacija koji žive u našem glavnom gradu.

Jedna od takvih aktivnosti održana je prošlog tjedna, kada je prvo održana godišnja izvještajna skupština društva, nakon čega i sveta misa u okviru tradicionalnog, 22. Međimurskog prošćenja.

Još jedna uspješna godina Zavičajnog Društva Međimurja u Zagrebu!

Skupštini su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik društva dr.sc. Danijel Režek, predsjednik Izvršnog odbora Matija Kikelj, predsjednica Uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban te mnogi članovi i članice spomenutog društva.

Niz manifestacija koje održavate i svake godine oplemenjujete novim idejama, svakako su na ponos svih nas koji ih rado posjećujemo i pratimo. Radite i gradite uspješnu sliku Međimurja u Zagrebu te stvarate svojim uspješnim radom pozitivnu percepciju našeg kraja u javnosti na što sam izrazito ponosan – rekao je međimurski župan prilikom svog obraćanja nazočnima.

Na samoj skupštini predsjednik Odbora izvijestio je nazočne o radu u proteklom periodu.

Vjerujem da će kroz nastavak našeg rada, doći i do pomlađivanja Skupštine Društva, kako bismo nastavili svoju djelatnost i plodonosan rad – naglasio je Kikelj.

Bitno je napomenuti da su na skupštini imenovani i novi članovi Izvršnog odbora Društva – Damir Smrtić, Grga Jelinić, Agneza Pospiš, Karlo Radmanić, Davorin Radošević, Neven Kočila, Ljudevit Fuš, Ivan Lehki i Matija Kikelj.

– Zavičajno Društvo Međimurja ove godine slavi obljetnicu Društva, velikih 80 godina rada u Zagrebu te ćemo ove godine objaviti monografiju koja će biti na ponos svima – najavio je predsjednik Režek.

Samu skupštinu svojim nastupom oplemenili su zborovi KUD Žumberak i KUD Nikola Tesla.

U nedjelju pak je u okviru 22. Međimurskog prošćenja održana sveta misa uz direktan prijenos na HRT1 u zagrebačkoj prvostolnici, koju je predvodio prebendar Prvostolnog kaptola Juraj Kolarić u pratnji brojnih svećenika rodom iz Međimurja.

Misnom slavlju pridružili su se uz predstavnike Zavičajnog društva, župan Posavec, pripadnici Zrinske garde Čakovec na čelu s predsjednikom Alojzijem Sobočancem te gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Prigodnim izvedbama misno slavlje su oplemenili Mirko Švenda Žiga te članovi KUD-a Kotoriba.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE