FOTO: 300-tinjak trkača trčalo u Novom Marofu!

utrka novi marof

AK Varaždin je u subotu, 5.9. organizirao pravi praznik trčanja u suradnji s Gradom Novi Marof i TZ Grada Novog Marofa. Skoro 300-tinjak trkača slilo se u Novi Marof sa 3 različite utrke.

Već rano ujutro od 7 sati u Novi Marof pristizali su trkači na prijave za 1. Brdski Maraton Ivanec – Novi Marof. Na ovu najzahtjevniju utrku trkači su autobusima, pod svim propisanim epidemiološkim mjerama krenuli put Ivanca od kuda su startali na jednu od najzahtjevnijih utrka u Hrvatskoj – 1. Brdski maraton – Ivanec – Novi Marof, dužine 42 km, a visinske razlike 1700 m.

Na Fun&Pain utrku prijavio se najveći broj trkača pa su i oni nakon prijava u Novom Marofu sa čak 3 autobusa krenuli put Završja na start gdje su preko Čeva do Novog Marofa istrčali dužinu od 14 km. Kako bi i oni malo manje spremni ili oni koji tek razmišljaju o trčanju mogli sudjelovati, organiziran je 1. Marofski mini trail dužine 5 km čija je staza pratila okolicu Novog Marofa.

Nakon završetka svih utrka kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin organiziran je ručak i proglašenje najboljih sa svih utrka. Na glavnoj utrci slavio je Pavle Kruljac iz SRK Alba Labin sa vremenom 3:40:09, drugo mjesto zauzeo je Slaven Krklješ ( SRK Alba) – 3:45:39, a treći je u cilj ušao Goran Poznanović iz AK Plitvice s vremenom 4:18:12.

U ženskoj konkurenciji slavila je Maja Urban (AK Maksimir) s vremenom 4:37:58, druga je bila Adrijana Šimić (AK Sljeme) 5:23:35, a treća je iz istog kluba bila – Danijela Horvat sa vremenom 5:26:39. Na najkraćoj utrci od 60-tak prijavljenih trkača kod muškaraca slavio je Tomislav Vertuš (21:28), a kod žena Dora Mlinarić (24:02 ).

Uz dobru muziku i odličnu atmosferu, organizatori su zaključili da je ovo obaveza svih za još bolji nastavak sljedeće godine. Logistički jako zahtjevan događaj za sve sudionike, no uz odličnu suradnju svih aktera uspješno je priveden kraju. Novi Marof sa svojom okolicom pruža odlične mogućnosti za razvoj aktivnog turizma kojem je ovaj festival trčanja, zasigurno pridonio.

Ostavi komentar