FOI: Međunarodna znanstvena konferencija CECIIS 2020 ove godine u virtualnom izdanju

Prezentacija 39 recenziranih znanstvenih radova znanstvenika koji djeluju u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija, dvije akademske panel rasprave izrazito aktualne tematike i studentska sekcija sa sudjelovanjem studenata s najatraktivnijih europskih i američkih sveučilišta, samo su dio programa ovogodišnje međunarodne znanstvene konferencije posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima „Central European Conference on Information and Intelligent Systems – CECIIS 2020“.

Trideset i prvo izdanje ove međunarodno priznate konferencije tradicionalno organizira Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a ove godine uz podršku europske mreže EDEN (European distance and e-Learning Network). Konferencija će se održavati od srijede, 7. listopada do petka, 9. listopada i to po prvi puta kao virtualni događaj, maksimalno poštujući epidemiološke mjere i s primarnom brigom organizatora o dobrobiti svih sudionika, govornika i zaposlenika.

Sudjelovanje međunarodno priznatih znanstvenika

Uz temu ovogodišnje konferencije ‘Intelligent Systems – Trends, Future, Society’, u znanstvenom dijelu konferencije tijekom sva tri dana konferencije prezentirano će biti 39 recenziranih i prihvaćenih znanstvenih radova. Već prvog dana konferencije, u srijedu, 7. listopada, pozvana predavanja će održati dvojica uglednih svjetskih stručnjaka i znanstvenika, profesor Jan Mendling iz Beča (Vienna University of Economics and Business, Institute for Information Business, Vienna) te profesor Josep M. Duart iz Barcelone (Universitat Oberta de Catalunya, Educational Sciences Department, Barcelona).

Atraktivni paneli na temu umjetne inteligencije i sveučilišta budućnosti

Posebnu pažnju organizatori su, u ovim iznimnim okolnostima, posvetili paralelnim događanjima, a među njima svakako treba istaknuti panel na temu „Orkestracija hibridnih metoda umjetne inteligencije“ (eng. ‘O_HAI 4 Games – Orchestration of Hybrid Artificial Intelligence Methods for Computer Games’) koju će već prvog dana konferencije, u srijedu 7. listopada u 14:00 sati, moderirati FOI-jev profesor i stručnjak za umjetnu inteligenciju izv. prof. dr. sc. Markus Schatten, uz sudjelovanje međunarodno priznatih znanstvenika iz Španjolske i SAD-a. Nikad aktualnija tema „Sveučilišta budućnosti“ (eng. “Universities of the Future”) bit će okosnica druge panel diskusije, koju organizatori najavljuju za drugi dan konferencije, u četvrtak, 8 listopada u 14 00 sati. Na panelu sudjeluju međunarodni znanstveni uglednici iz Švedske, Španjolske i S D-a, a moderirat će ga FOI-jeva profesorica s bogatim iskustvom u radu s domaćim i inozemnim sveučilištima prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Studentska sekcija najprestižnijih američkih i europskih sveučilišta

Značajan doprinos organizacijskom i programskom dijelu konferencije daju studenti najprestižnijih inozemnih sveučilišta, koji su prijavili 17 istraživačkih radova, odnosno projekata usmjerenih na istraživanja vezana uz primjenu suvremenih digitalnih tehnologija u interdisciplinarnim područjima – od medicine preko društvenih do tehničkih znanosti. Tako će svoje radove u okviru 11 Studentske poster i online sekcije u srijedu, 7. listopada u 14:00 sati pod vodstvom prof.dr.sc. Violete Vidaček Hainš, osim studenata Fakulteta organizacije i informatike, prezentirati i studenti ovih sveučilišta University of Central Florida ( FL, Orlando), University of Cincinnati (Ohio), Massachusetts Institute of Technology MIT (Cambridge, Massachusetts) i University of Pennsylvania (Philadelphia, P , S D)

Osim američkih studenata, radove će prezentirati i studenti iz Europe, koji studiraju na sveučilištima u Tirani i Skadru. Ovogodišnja konferencija bit će također domaćin simpoziju osmišljenom kako bi potaknuo razmjenu iskustava i znanja među doktorandima koji se bave istraživanjem u području tehnološki poboljšanih internetskih, digitalnih, otvorenih i učenja na daljinu naziva “Eden PhD Symposium 2020”

Simpozij će se održati drugog dana konferencije, 8 listopada, s početkom u 11 00 sati i pružit će vrijedan forum za unapređenje doktorskih istraživanja Zbog ovogodišnje izvanredne epidemiološke situacije, sva paralelna događanja (uključujući zanimljive tematske panel diskusije) bit će otvorena za svu zainteresiranu javnost bez plaćanja kotizacije putem poveznica dostupnih u programu na https://ceciis.foi.hr/schedule.

CECIIS konferenciju tradicionalno podupiru tvrtke DignetSoftware, InfoDom i Oracle te Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Varaždinska županija i Grad Varaždin

Ostavi komentar