Na FOI-ju još jedan veliki projekt iz Interreg Transnacionalnog programa Dunav!

foi

Od 01. siječnja na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu započelo je izvođenje projektnih aktivnosti na projektu Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans, a koji se provodi unutar Interreg Transnacionalnog programa Dunav. Projekt će trajati do 30. lipnja 2019. godine, ukupne je vrijednosti 2.106.825,97 eura, a uključuje čak 14 partnerskih institucija iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske. Iz Hrvatske, uz FOI na projektu sudjeluje i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. s kojim FOI od ranije ima vrlo uspješnu suradnju.

Voditelj projekta Digitrans na Fakultetu organizacije i informatike je prof. dr. sc. Vjeran Strahonja koji je do sada uspješno vodio i sudjelovao na nekoliko velikih europskih i domaćih projekata. Na projektu će sa FOI-ja sudjelovati više nastavnika, znanstvenika i stručnih suradnika iz različitih područja kako bi se uspješno provele sve aktivnosti dogovorene unutar projekta.

Glavni cilj projekta je pomoći malim i srednjim poduzećima i start-up poduzećima primijeniti moderne modele poslovanja i organizacije poslovnih aktivnosti i procesa. Ta aktivnost će se postići kroz razvoj metodologije koja će omogućiti ciljnim skupina primjenu digitalnog poslovnog modela, testiranje metodologije kroz uspostavu dva pilot laboratorija u inkubatorima projektnih partnera, pripremu sadržaja i niza alata za online edukacijsku platformu i podučavanje članova ciljnih skupina o upravljanju procesom same transformacije.

Transformacija poslovanja temeljena na digitalnim tehnologijama pruža mnoge mogućnosti i prilike start-upovima i zrelim malim i srednjim poduzećima (MSP). Kroz projekt će se pokrenuti platforma namijenjena edukaciji poduzeća o efikasnim načinima digitalne transformacije.

Ostavi komentar