Festival znanosti na temu “Boje” počinje danas, evo detaljnog programa!

FOI Varaždin
FOI Varaždin, Foto: Facebook/FOI

Festival znanosti 2019. na temu „Boje“, na Fakultetu organizacije i informatike (FOI 1, Pavlinska 2, Varaždin) započet će u ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine u 10,00 sati.

Radi se o manifestaciji koja se u Hrvatskoj održava od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Fakultet organizacije i informatike je u okviru Festivala znanosti pripremio niz radionica za djecu i mlade, kao i Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane posjetitelje, a prvenstveno za maturante.

PROGRAM

Program u ponedjeljak, 8. travnja 2019., započinje u 10:00 sati radionicom pod nazivom „Dohvati mi tata Mjesec“, koja je zamišljena kao virtualna šetnja svemirom u kojoj će sudjelovati djeca predškolske dobi. Voditeljica radionice je izv. prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, a u istoj sudjeluju i volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja.

Središnje događanje Festivala znanosti u na FOI-ju bit će Dan otvorenih vrata, koji će se odvijati u utorak, 9. travnja 2019. od 10:00 do 13:00 sati, a u tom će se vremenu svi posjetitelji moći upoznati s radom FOI-ja, njegovim studijskim programima i uvjetima za upis. Maturantima će biti predstavljeni svi benefiti studiranja na FOI-ju, kao što su studiranje uz praksu i zapošljavanje, studentska mobilnost i uključivanje u rad brojnih studentskih udruga.

Program u srijedu, 10. travnja 2019. je namijenjen srednjoškolcima, a započinje u 11:00 sati radionicom pod nazivom „Matematičko modeliranje mrežastih struktura“, pod vodstvom doc. dr. sc. Bojana Žugeca.

Srednjoškolci će sudjelovati u programu i u četvrtak, 11. travnja 2019. od 11:00 sati kada započinje radionica doc. dr. sc. Kristine Detelj i doc. dr. sc. Irene Kedmenec pod nazivom „Kad se male ruke slože“.

Posljednji dan Festivala znanosti na FOI-ju, u petak 12. travnja 2019., namijenjen je učenicima nižih razreda osnovnih škola, koji će od 08:15 sati imati prilike saznati nešto više o računalnim bojama u sklopu predavanja „Značenje boja ili zašto su mnogi likovi iz crtića žute boje?“ pod vodstvom doc. dr. sc. Dijane Plantak Vukovac te na radionici „Radi što voliš i mijenjaj svijet“, kroz koju će voditeljice doc. dr. sc. Kristina Detelj i Ivana Fojs, mag. oec. prikazati aktualne probleme vezane uz okoliš i kroz njih prikazati koncept poduzetništva.

Posjetite nas u tjednu od 8. do 12. travnja 2019. na Festivalu znanosti 2019. na Fakultetu organizacije i informatike (FOI 1, Pavlinska 2, Varaždin)!

Ostavi komentar