Evo kako provesti jedan dan u Karlovačkoj županiji!

Karlovačka županija smještena je u dijelu Hrvatske koji teško možete zaobići, a godišnje ju posjeti gotovo 400.000 turista. Riječ je o županiji koja ostvaruje najveći broj noćenja u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Brojne prirodne ljepote, zelene oaze mira, povijesne i kulturne znamenitosti te velika ponuda različitih aktivnosti i adrenalinskih sportova! Želite li sve to doživjeti, posjetite jedan od najljepših dijelova kontinentalne Hrvatske.

Donosimo prijedlog jednodnevnog izleta u Karlovačku županiju!

Konjički turizam

Ako želite dan provesti u društvu plemenitih životinja, najbolji doživljaj možete ostvariti na brojnim rančevima u Karlovačkoj županiji. Idete li iz Karlovca prema Dugoj Resi, nedaleko od rijeke Mrežnice nalazi se nekoliko rančeva, svaki specifičan na svoj način, a povezuje ih neizmjerna ljubav prema konjima. Krenete li na drugu stranu iz Karlovca prema Plitvičkim jezerima, malo dalje od Rastoka dočekat će vas nekoliko rančeva s konjima.

Bez obzira na to u koje doba godine odlučite posjetiti rančeve, moći ćete uživati u predivnoj prirodi, ali i u aktivnom odmoru. Nude se razni tečajevi jahanja u prirodi, jahanje namijenjeno djeci i početnicima, vožnja kočijom, zanimljiva predavanja o konjima i još mnogo toga. Na rančevima možete provesti i nekoliko dana, a na raspolaganju su vam apartmani ili spavanje na sjeniku te bogati gastronomski doživljaji. Dostupne su i aktivnosti poput biciklizma, ribolova, streličarstva…

Ako želite dan provesti u društvu plemenitih životinja, najbolji doživljaj možete ostvariti na brojnim rančevima u Karlovačkoj županiji

Muzej Domovinskog rata

Samo četiri kilometra od centra Karlovca, uz cestu prema Plitvičkim jezerima, nalazi se muzej posvećen Domovinskom ratu. Tijekom rata Turanj je bio važna točka u obrani grada, a danas simbolizira pobjedu i čuva uspomenu na hrvatske vojnike koji su obranili Karlovac i Hrvatsku. Suvremeni muzejski prostor nalazi se u obnovljenoj zgradi na trima etažama koju su branitelji zvali „Hotel California“. Na prvoj etaži nalaze se spomen-soba braniteljima i suvenirnica, a stalna izložba je na prvom katu. U potkrovlju muzeja su knjižnica i višenamjenska dvorana. Razgledajte 350 originalnih predmeta u stalnom postavu na interaktivan i suvremen način, doživite više od triju sati animacija, filmova i videoprezentacija! Povedite i svoje najmlađe jer prostor nudi edukativni kutak za djecu, u kojem uz pomoć različitih slagalica, kvizova i pitalica mogu otkriti povijest Domovinskog rata.

Odmorite se, istražite sve brzace i slapove i uživajte u odličnoj gastronomskoj ponudi restorana koji se nalaze neposredno uz rijeku

Rastoke

U slikovitome mjestašcu Slunju smjestile su se Rastoke – mjesto gdje se rijeka Slunjčica preko mnoštva sedrenih barijera ulijeva u Koranu, stvarajući brojne predivne brzake, mala jezera i slapove od kojih su najpoznatiji Vilina kosa i Buk. Pitoreskno mjesto odvest će vas u prošlost. Zadržalo je svoj autentičan izgled, predivne stare mlinice i kuće u kojima brojni mještani i danas žive onako kako najbolje znaju – u skladu s prirodom. Odmorite se, istražite sve brzace i slapove i uživajte u odličnoj gastronomskoj ponudi restorana koji se nalaze neposredno uz rijeku. Povežite se s prirodom, posjetite brojne atrakcije Karlovačke županije i vratite se kući puni dojmova! Ne sumnjamo da ćete htjeti ponovno doći!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE