Dvije Zlatne kune za tvrtke Čakovčana Damira Sabola

Damir Sabol Zlatna kuna
Damir Sabol na Zlatnoj kuni, Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zlatna kuna – priznanje Hrvatske gospodarske komore dodijeljeno je 21. studenog u Zagrebu.

Tvrtke Čakovčana Damira Sabola zvijezde su 22. dodjele Zlatne kune.

Zlatna kuna u kategoriji Inovacija dodijeljena je tvrtki Microblink d.o.o., a u kategoriji Post startup tvrtki PhotoMath d.o.o.. Obje tvrtke su u samom svjetskom vrhu po pitanju razvoja OCR (engl.: Optical Character Recognition) tehnologije za pametne mobitele, a u vlasništvu su Damira Sabola koji se tako prometnuo u apsolutnu zvijezdu ovogodišnje dodjele nagrada.

Priznanje za promicanje gospodarstva otišlo je u ruke poduzetnika i investitora Nenada Bakića, a Zlatna kuna za Životno djelo uručena je Francu Palmi, jednom od najistaknutijih stručnjaka u hrvatskom turizmu koji je cijelu karijeru posvetio razvoju tog važnog sektora hrvatskog gospodarstva.

Nagradu Zlatna kuna u kategoriji Malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Kod Savjetovanje d.o.o., u kategoriji Srednje trgovačko društvo tvrtka Trade Air d.o.o., a u kategoriji Veliko trgovačko društvo HS Produkt d.o.o.. Zlatnu kunu u kategoriji Banka dobila je Privredna banka Zagreb d. d., dok je Zlatnu kunu u kategoriji Društvo za osiguranje dobila Croatia osiguranje d.d..

Izvor: HGK

Ostavi komentar