Dvije škole iz Međimurja među odabranima za pilot-projekt ‘Škole budućnosti’

Foto: NeONBRAND on Unsplash

Pilot-projekt „Škole budućnosti“ zajednički su pokrenule tvrtke STEMI i Infobip u cilju otvaranja pogleda u tehnološku budućnost učenicima osnovnih i srednjih škola na način da im se kroz praktičan rad približi svijet umjetne inteligencije.

Isto tako žele smanjiti jaz između IT sektora i obrazovanja te postaviti Hrvatsku među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih uz poticanje na inovativnost i poduzetništvo.

Iako su planirali odabrati 40 škola koje će postati školama budućnosti te u njih implementirati najmoderniji STEAM program umjetne inteligencije, zbog velikog broja zaprimljenih prijava, odabrali su 61 školu iz Hrvatske.

Između odabranih škola nalaze se i 2 osnovne škole iz Međimurske županije: Osnovna škola Prelog i I. osnovna škola Čakovec.

Učenici će u svojim školama formirati razvojne IKT i STEM timove, a inženjeri tvrtki Infobip i STEMI će razviti edukacijske materijale i programersko okruženje kroz koje će prenositi vlastito iskustvo i znanje po pitanju tehnoloških radova. Na kraju samog projekta, razvojni timovi će predstaviti i podijeliti svoja rješenja sa širom javnosti te ih isprobati.

Ostavi komentar