Državno natjecanje vatrogasne mladeži: Međimurje ima dva viceprvaka!

Državno natjecanje vatrogasne mladeži Zadar
Državno natjecanje vatrogasne mladeži, Zadar

Danas se u Zadru održalo 13. državno natjecanje vatrogasne mladeži, koje organizira Hrvatska vatrogasna zajednica.

Svoje mjesto na ovom natjecanju zaslužila je i vatrogasna mladež iz nekoliko DVD-ova iz Međimurja, i postigli su famozne rezultate.

U konačnom poretku odjeljenja na državnom natjecanju u kategoriji Mladež muška (12-16 godina) čak tri međimurske ekipe su u prvih pet u državi!

Prvo mjesto je pripalo DVD-u Bedekovčina, drugi je DVD Krištanovec, treći DVD Gardinovec, a četvrti DVD Palinovec.

Treba napomenuti da se natjecalo gotovo 60 odjeljenja iz cijele zemlje, a međimurska odjeljena su postigla ponajbolje rezultate.

U konačnom poretku odjeljenja u kategoriji Mladež ženska (12-16 godina), su se također iskazale Međimurke. Vatrogaskinje DVD-a Šandorovec su zauzele drugo mjesto!

Iz Međimurja je sudjelovalo osam ekipa.

– Presretni smo postignutim rezultatima. Djeca su jako vesela. Međimurska županija imala je najviše ekipa i shodno tome postigla najbolje rezultate. Velika je stvar imati dva viceprvaka u državi. Ovo je samo potvrda koliko se kvalitetno radi u Međimurju s mladim vatrogascima. Prema trenutnom stanju ovo znači da će Međimurje imati svog predstavnika sljedeće godine na Maloj olimpijadi u Švicarskoj – nije oduševljene krio večeras predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved.

Bravo, čestitamo našim mladim vatrogascima, oni su budućnost međimurskog vatrogastva!

Ostavi komentar