Policajci koji su spasili dječaka u Dravi: ‘Dječaku je iznad vode virila samo glava, držao se za konopac’

– Taj dečko je jednostavno trebao ostati živ, druge nema, izjavio je u petak varaždinski policajac Neven Sambolec koji je uz kolegu Dejana Kučka u srijedu spasio dječaka (13) od utapanja u Dravi.

U srijedu, nešto iza 20 sati, na nesretnog je dječaka naletjela srna koja ga je silinom udarca odbacila u derivacijski kanal HE Varaždin kod Svibovca Podravskog. Nakon bezuspješnog pokušaja spašavanja, njegova prijateljica (13) ostala je pribrana te pozvala policiju – te mu na taj način spasila život.

Nakon što je stigla dojava od OKC-a, policajci su upalili rotirke i brzo krenuli na mjesto događaja gdje su ugledali tri djevojčice kako stoje na nasipu i mašu rukama, piše Večernji list.

– Brzo smo se popeli na nasip i kad smo došli gore ostali smo šokirani prizorom. Dječaku je iznad vode virila samo glava, a rukama se pridržavao za konopac za koji nikome nije jasno odakle se stvorio, ali je odigrao ključnu ulogu u toj akciji, rekao je Kučko koji se bez puno razmišljanja spustio da dječaka izvuče iz vode čiji je protok bio dvostruko brži s obzirom da je brana u tom trenutku bila spuštena.

Njegov kolega Sambolec asistirao je s boka jer bi u suprotnom sva trojica završila u Dravi iz koje bi se teško spasili, jer je kanal betoniran, a okolni teren sklizak.

– Padala je kiša i teren je bio jako sklizak, ne znam kako je kolega uspio dolje do njega doći i s jednom rukom ga izvući iz vode, a ja sam ga prebacio u naručje, prepričao je Sambolec.

Policajci su dodali kako su u trenutku njihova dolaska djevojčice plakale, tresle se od straha i bile u stanju šoka, a po završetku spašavanja su ih otpratili kući i predali roditeljima.

– Nevjerojatno je koliko je dečko imao snage, on se samo rukama držao, tijelo je bilo potopljeno, a glava iznad vode. Poslije toga mi je srce bilo veliko kao kuća, rekao je Kučko s kojim se slaže i njegov kolega Sambolec, piše Večernji list.

Nevjerojatne okolnosti

Policijska uprava varaždinska u četvrtak je izvijestila kako su obavljenim razgovorima s dojaviteljicom te još s dvije djevojčice (13 i 14 godina), utvrdili da su one zajedno s dječakom (13) oko 20 sati šetali po nasipu.

–  Jednom su trenutku u polju nedaleko od derivacijskog kanala, ugledali kako pas nepoznatog vlasnika, trči za srnom. Srna se u jednom trenutku okrenula i počela trčati u smjeru nasipa, pri čemu je udarila u tijelo 13-godišnjaka, koji je izgubio ravnotežu i od siline udara pao s nasipa u vodu derivacijskog kanala. Dječak se prilikom pada pokušao zaustaviti na klizavoj asfaltnoj podlozi kosine nasipa no nije uspio te je pao u vodu. U tom je trenutku ugledao špagu za koju se uhvatio i držao do dolaska i spašavanja od strane policajaca, priopćila je policija.

Ostavi komentar