Došpancirali u Varaždin s ptujskog festivala Poezija in vino

U atriju Franjevačkog samostana, 23. kolovoza, u sklopu Špancirfesta, u organizaciji Udruge Ritam misli iz Varaždina i uz svesrdnu pomoć i divno domaćinstvo Ivana Miklenića, gvardijana Franjevačkog samostana, održana je poetsko – glazbena večer u kojoj je mnogobrojna publika mogla uživati u poeziji višestruko nagrađivanih književnika: Anne Portugal iz Francuske, Brian Henry iz Virginije (SAD), Gábora Lanczkora iz Mađarske, te u zborski obrađenim pjesmama, velikog umjetnika, Olivera Dragojevića u izvedbi zbora Paulina Kapela Warasdin pod dirigentskim vodstvom Zdenka Gušćera.

Noć je odisala poezijom i glazbom. Atrij Franjevačkog samostana disao je ljepotom različitih jezika i glazbom vrhunskih umjetnika. Autorska djela izvodio je duo, otac i sin, Čedo i Matija Antolić, a svojom posebnošću večer je obojila mlada varaždinska pjevačica Lora Breški. Razigrala se poezija glazbe i glazba poezije. Uz goste, koji su nam došpancirali s ptujskog festivala Poezija in vino, svoju poeziju govorili su Pater Mario Crvenka, Ernest Fišer, Vera Antolić, Davorka Črnčec, Ivanka Blažević Kiš, Nenad Slukić i kantautor Milko Deda Kiš.

Domaćini o atmosferi večeri ističu: – Prošpancirali smo poezijom različitosti i uronili u rijeku čuvstava u koju su nas vješto uveli voditelji programa Edita Kutnjak Zlatar, Ljubica Ribić i Milan Novak, članovi udruge Ritam misli. Osluhnuli smo melodioznost francuskog, engleskog, mađarskog, slovenskog i hrvatskog jezika. Iza nas je večer u kojoj nisu postojale granice, bili smo život u trenutku, nemir u glasu, struna u nemiru. Bili smo razigrani, znatiželjni, radosni i obećali jedni drugima da ćemo se ponovno sresti.

foto: Udruga Ritam misli

Ostavi komentar