Međimurec koji je usmrtio Nepalca pa pobjegao, dobio dvije godine i deset mjeseci zatvora

Prošle godine 31. srpnja u večernjim satima kod varaždinskog aerodroma smrtno je stradao radnik iz Nepala, a krivim je proglašen 31-godišnjak iz Međimurja koji je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja.

>>Međimurec osumnjičen za smrt Nepalca kod varaždinskog aerodroma završio u istražnom zatvoru<<

Općinski sud u Varaždinu je optuženog hrvatskog državljanina (1991.) proglasilo krivim zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, od čega jednu godinu i pet mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu i pet mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. siječnja podnijelo žalbu na navedenu prvostupanjsku presudu. Žalba je podnesena jer državno odvjetništvo smatra kako je optuženiku izrečena preblaga kazna koja nije primjerena težini počinjenih kaznenih djela čija je posljedica smrt jedne i teška ozljeda druge osobe, kojoj optuženik uopće nije pomogao, već se udaljio s mjesta nesreće.

– Optuženik je proglašen krivim jer je 31. srpnja 2021. na državnoj cesti u Varaždinu, upravljajući osobnim automobilom propustio držati vozilo na svojoj prometnoj traci te je nesmotreno prešao na biciklističku stazu i prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala. Biciklist je uslijed naleta odbačen prema naprijed te je udario u 21-godišnjeg nepalskog državljanina koji je hodao po biciklističkoj stazi. U nesreći je 32-godišnjak zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, dok je 20-godišnjak zadobio tešku ozljedu.

Okrivljenik je proglašen krivim i jer se nakon udara u pješaka nije zaustavio radi pružanja pomoći unesrećenim osobama već je produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće, pojasnio je DORH detalje nesreće.

Ostavi komentar