Dijelimo 4 knjige “Ivanečko planinarstvo” povodom 120 godina planinarstva u Ivancu

Turistička zajednica grada Ivanca izdala je planinarsku knjigu pod nazivom „Ivanečko planinarstvo”. Knjiga je posvećena jubilarnoj 120. obljetnici planinarstva u Ivancu, a njeni inicijatori i realizatori su TZ Ivanec i ivanečko Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica.

– Planinarska knjiga Ivanečko planinarstvo tiskana je još lani i planirali smo je predstaviti na javnoj promociji u ožujku ili travnju, ali zbog aktualne epidemiološke situacije predstavljamo je elektroničkim putem. U njoj se mogu naći neke, sasvim nove teme s dosad nepoznatim povijesnim činjenicama. Siguran sam da će se knjiga svidjeti planinarima i svima koji volje ljepotu Ivančice. Knjiga je namijenjena svima – izletnicima i turistima, ustanovama i institucijama. – rekao je voditelj Ureda TZ Ivanovec Boris Jagetić Daraboš, urednik i suradnik u knjizi.

Značajan uspjeh predstavlja i podrška na nacionalnoj razini od strane Hrvatske turističke zajednice i integralna financijska participacija u okviru projekta TZ grada Ivanca povodom realizacije opremanja i postava informativnih ploča.

Atraktivan izgled knjige duguje fotografijama koje su ustupili Zdenko Horvat, D. Šincek, Darko Vurušić, Marijan Friščić i Tomislav Jagetić Daraboš.

Prijevod na engleski jezik potpisuje Sanja Županić, a lekturu Isidora Vujošević. Zahvala na pomoći i velikom angažmanu. Recenzent knjige je dr. sc. Vladimir Huzjan, Upravitelj Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu na čijem angažmanu najsrdačnije zahvaljujemo.

Knjiga je grafički pripremljena i tiskana u nakladi od 1000 primjerka u tiskari Mini-Print-Logo d.o.o Varaždin, čiji direktor Dejan Težak je dao veliki obol u cijeloj realizaciji, te mu ovim putem zahvaljujemo. Mini-Print-Logo d.o.o. ujedno je i nakladnik zajedno s TZ gradom Ivanec.

Informacije oko nabave knjige se mogu dobiti u tiskari Mini-Print-Logo na tel. 098 267 176, HPD Ivančica tel. 098 9031833, 095 862 5504 i za potrebe promotivnih aktivnosti u Turističkom uredu TZ grada Ivanca tel. 098 395 027.

Ostavi komentar