Danas u Zagrebu veliki prosvjed protiv COVID potvrda, autobusi stižu iz cijele Hrvatske

Foto: Facebook Inicijativa prava i slobode

Danas se od 15:00 u Zagrebu organizira prosvjed protiv COVID potvrda, a kako je najavljeno od strane organizatora, prosvjednici će se okupiti na dva mjesta u Zagrebu (Trg Francuske Republike i Trg žrtava fašizma) nakon čega kreću prema Trgu bana Josipa Jelačića.

Organizatori iz Inicijative prava i slobode najavljuju kako u glavni grad stižu autobusi iz cijele Hrvatske. Nedavno su objavili informaciju kako iz Splita stiže 10 autobusa, iz Zadra 5, dok iz Šibenika, Rijeke, Osijeka i Istre stižu četiri. Iz Varaždina i Vinkovaca stižu po dva, dok po jedan autobus stiže iz Požege, Bjelovara i Dubrovnika. Organizatori također navode da će jedan dio prosvjednika doći vlastitim automobilima i kombijima.

-Očekujem da će doći puno ljudi i da ćemo poslati jasnu poruku da COVID potvrde nisu rješenje, istaknuo je predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić koji će također biti među prosvjednicima.

Također je dodao kako treba ukinuti mjere i pojačati javnu zdravstvenu skrb, usmjeriti novce u bolnice te plaće liječnicima.

-Cjepivo nije rješenje. Zamolio bih Vladu i sve dužnosnike da progledaju, da narod ne podržava ono što oni žele uvesti. Oni žele cijepiti djecu, rekao je za Dalmatinski portal.

Ostavi komentar