Danas na Sveučilištu Sjever svečano uručenje zahvalnica studentima povodom Međunarodnog dana sestrinstva

sjever sveučilište

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centra Varaždin, u dvorani UNIN2 -110 , u utorak 11. svibnja u 14 sati i 30 minuta održat će se svečano uručenje Zahvala za studente 3. godine preddiplomskog studija sestrinstva.

Naime, više od 65 studenata odazvalo se pozivu ministra zdravstva izv.prof.dr.sc. Vilija Beroša i pozivima ravnatelja OB Varaždin i ŽB Čakovec te su stavili svoje vrijeme i znanje na raspolaganje i pomoć zdravstvenom sustavu tijekom prosinca 2020. i siječnja 2021. godine. Uz online nastavu i pohađanje vježba na Sveučilištu Sjever, studenti su pomagali svojim kolegama na bolničkim odjelima i sa preko 250 sati direktno u radu s pacijentima. pokazavši tako svoj altruizam, ali i svjesnost o ozbiljnosti situacije s kojom se nose njihove buduće kolegice i kolege na radnim mjestima. Sudjelovali su u procesu rada kod provedbe zdravstvene njege, rada u trijažnom šatoru, pratnji bolesnika na dijagnostičke pretrage i u drugim postupcima koji su vezani za pružanje zdravstvene skrbi.

Sveučilište Sjever i  Hrvatska komora medicinskih sestara tom su prigodom za zahvalu studentima za nesebičan rad pripremili simbolične zahvalnice koje će im, uz poštivanje epidemioloških mjera, biti osobno uručene na Sveučilištu Sjever. Zahvalnice će svim studentima volonterima uručiti mag.med.tech. Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Osim predsjednika HKMS, studentima će se obratiti rektor Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marin Milković, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr.sc. Nenad Kudelić i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec doc.dr.sc. Tomislav Novinščak, pročelnica Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, doc.dr.sc. Marijana Neuberg te nastavnici Odjela za sestrinstvo.

Sestrinstvo nije samo zanimanje, ono je poziv koji se živi a studenti Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever isto su već nebrojeno puta dosad i dokazali. U proteklom su periodu, osim kontinuiranog sudjelovanja na predavanjima; kako kontaktno tako i online, te paralelnog pohađanja obavezne vježbovne nastave uložili svoje vrijeme u nesebično pomaganje drugima i podršku u organizaciji brojnih događaja.

Ostavi komentar